اخبار و مقالاتاسکم و قانونگذاری - Scam & Regulation

بیت‌پی به دلیل ارائه‌ی خدمات رمزارزی به ایرانیان، جریمه شد

شرکت خدمات رمزارزی بیت‌پی(BitPay) به دلیل تسهیل تراکنش‌های رمزارزی در کشورهای تحت تحریم آمریکا(از جمله ایران، کوبا، کره‌ی شمالی و سوریه) به پرداخت جریمه‌ی نقدی محکوم شده است

نکات برگزیده مطلب
  • شرکت خدمات پرداخت بیت‌پی(BitPay) که به عنوان تسهیل کننده‌ی تراکنش‌های رمزارزی برای کسب و کارهای مختلف عمل کرده و امکان پذیرش دارایی‌های رمزارزی به عنوان روش پرداخت را میسر می‌سازد، اخیراً به دلیل ارائه‌ی خدمات به حوزه‌های قضائی تحت تحریم آمریکا، جریمه شده است. اداره‌ی کنترل دارایی‌های خارجی خزانه‌داری آمریکا(OFAC) با انتشار گزارش اعلام نموده که شرکت خدمات پرداخت بی‌پی از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ مجموعاً معادل ۱۲۹ هزار دلار تراکنش رمزارزی را در کشورهای تحت تحریم آمریکا پردازش کرده و بر همین اساس مشمول پرداخت ۵۰۷ هزار دلار جریمه‌ی نقدی و دریافت اخطار از مقامات قانونی آمریکا می‌شود.

بیت‌پی جریمه شد

شرکت خدمات پرداخت رمزارزی بیت‌پی(BitPay) امروز با انتشار بیانیه‌ای موافقت کرد تا مبلغ ۵۰۷ هزار دلار را به عنوان جریمه‌ی نقض تحریم‌های بین‌المللی به اداره‌ی کنترل دارایی‌های خارجی خزانه‌داری آمریکا(OFAC) بپردازد.

طبق اعلامیه‌ی منتشر شده توسط دفتر OFAC، این آژانس نظارتی متوجه شده است که شرکت بیت‌پی به عنوان یک پورتال ارائه‌دهنده‌ی خدمات پرداخت آنلاین در آتلانتا، بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ پرداخت‌های بین‌المللی برخی کشورهای تحت تحریم آمریکا از جمله کوبا، کره‌ی شمالی، ایران و سوریه را تسهیل کرده است.

این رویداد نشان داد که گرچه شبکه‌ی غیرمتمرکز بیت کوین بالاتر از قانون عمل می‌کند، اما شرکت‌های فعال حوزه‌ی رمزارز هنوز هم تحت نظر سازمان‌ها و نهاد‌های قانونی متمرکز قرار دارند.

شرکت پرداخت بیت‌پی درواقع برای شرکت‌ها و کسب و کارهایی که قصد دارند در ازای ارائه‌ی خدمات و کالای خود رمزارز دریافت کنند، فرآیند پردازش پرداخت را برعهده گرفته و تراکنش‌های رمزارزی را تسهیل می‌کند؛ سپس دارایی رمزارزی دریافت شده را به ارز فیات تبدیل کرده و آن را به ارائه‌دهنده‌ی سرویس یا کالا تحویل می‌دهد.

در گزارش منتشر شده توسط اداره‌ی کنترل دارایی‌های خارجی خزانه‌داری آمریکا ذکر شده که شرکت بیت‌پی مجموعاً ۱۲۹ هزار دلار تراکنش رمزارزی مرتبط با افراد ساکن مناطق تحت تحریم ایالات متحده را پردازش کرده است.

مشکل حل شده است

جان جاهوسکی(Jan Jahosky) سخنگوی شرکت بیت‌پی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که «ما به طور کامل با دفتر کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا(OFAC) همکاری کرده و خوشحالیم که این مسئله را حل کرده‌ایم. این پرونده شامل تعداد بسیار کمی تراکنش خارج از قانون بوده است».

این آژانس نظارتی که تحت مدیریت خزانه‌داری آمریکا فعالیت دارد، در رابطه با این پرونده اعلام نموده که شرکت بیت‌پی از تحت تحریم بودن کشورهای ارائه‌دهنده‌ی خدمات آگاهی کامل داشته است زیرا اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی مشتریانی که از سرویس‌های بیت‌پی برای تسهیل تراکنش‌های خود استفاده می‌کنند(مانند آدرس IP) به طور دقیق ثبت می‌گردد.

در بیانیه‌ی دفتر OFAC آمده است که «شرکت بیت‌پی هنگامی که به افراد ساکن در حوزه‌های قضائی تحت تحریم ایالات متحده اجازه داد تا تراکنش‌های رمزارزی خود را به مدت تقریباً پنج سال انجام دهند، احتیاط و مراقبت‌های لازم در مورد تعهدات مربوط به تحریم‌ها را انجام نداده است؛ درحالیکه بیت‌پی اطلاعات لازم برای غربالگری و مسدودسازی دسترسی این مشتریان را در اختیار داشته است».

سخت‌گیری مقامات نظارتی در حوزه‌ی رمزارز

شرکت‌های فعال در حوزه‌ی رمزارز اغلب تحت مقررات نظارتی سخت‌گیرانه‌ی آمریکا قرار داشته و همواره از مقامات قانونی و نظارتی این کشور اخطار دریافت می‌کنند. به عنوان مثال شرکت پکسفول(Paxful) به دلیل تحریم‌های یک جانبه‌ی ایالات متحده، از سپتامبر ۲۰۲۰ به بعد ارائه‌ی خدمات به شهروندان ونزوئلا را متوقف کرد. این درحالیست که کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده(SEC) تا به امروز ده‌ها شرکت را به دلیل اجرای پروژه‌ی عرضه‌ی اولیه(ICO) ثبت نشده و اصطلاحاً غیرقانونی، مورد انتقاد قرار داده و جریمه‌ی نقدی تحمیل کرده است.

یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های شرکت‌های فعال در حوزه‌ی رمزارز در رابطه با قانونی پیشنهاد شبکه‌ی مبارزه با جرائم مالی آمریکا است، که طبق آن تمامی شرکت‌ها و کسب و کارهای حوزه‌ی رمزارز موظف خواهند بود تا تمامی اطلاعات مربوط به تراکنش‌های مرتبط با کیف‌پول‌های خصوصی را به مقامات دولتی ارائه کنند.

البته لازم به ذکر است که رئیس جمهور فعلی آمریکا یعنی جو بایدن در روزهای اولیه‌ی حضور خود در کاخ سفید دستور داد تا تمامی قوانین در حال بررسی فدرال به طور موقف لغو شوند. با این حال واضح است که دولت ایالات متحده در اسرع وقت چنین قوانین سختگیرانه‌ای را تصویب خواهد کرد.

نظر شما در رابطه با جریمه‌ی شرکت بیت‌پی به دلیل ارائه‌ی خدمات پردازش رمزارزی در حوزه‌های تحت تحریم آمریکا چیست؟ شرکت‌ها و کسب و کارهای حوزه‌ی رمزارز چطور می‌توانند از نظارت‌ و سخت‌گیری‌های مقامات دولتی عبور کرده و در صورت نیاز به شهروندان سراسر جهان خدمات رمزارزی ارائه کنند؟ پیشنهادات و راه‌حل‌های خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا