- صرافی بایننس شبکهی بایننس اسمارت چین را به عنوان رقیب شبکهی اتریوم به فعالان صنعت رمزارزی معرفی کرده است. استقبال گستردهی کاربران از سیستمهای اقتصادی غیرمتمرکز(دیفای) افزایش تعداد تراکنشهای شبکهی اتریوم و در نتیجه افزایش سطح کارمزد ارسال تراکنش را به همراه داشته است. اما بهنظر میرسد که صرافی بایننس از قدرتی که در اختیار دارد برای ایجاد اختلال در شبکهی اتریوم و مهاجرت کاربران به شبکهی متمرکز بایننس اسمارت چین استفاده میکند.
نقش صرافی بایننس در ایجاد پدیدهی انباشتگی شبکهی اتریوم
افزایش حجم ارسال تراکنش در شبکههای رمزارزهای مختلف همانند اتریوم موجب افزایش شدید هزینهی ارسال تراکنش شده است. بهطوری که هزینهی ارسال تراکنش اتریوم در طول یکسال گذشته 20 برابر افزایش یافته است. افزایش هزینهی ارسال تراکنش نارضایتی کاربران پلتفرمهای سیستمهای اقتصادی غیرمتمرکز(DeFi) را نیز به همراه داشته است و در نتیجه فعالان این بازارهای مبادلاتی روشهای جایگزین مقرون بهصرفهتری را برای فعالیت خود در این حوزه جستجو میکنند.
در این میان صرافی بایننس شبکهی بایننس اسمارت چین(Binance Smart Chain) را به عنوان رقیب شبکهی اتریوم معرفی کرده است و با تکیه بر جایگاهی که در صنعت مبادلات رمزارز در اختیار دارد، تلاش کرده است این شبکه را به عنوان جایگزین ارزان شبکهی اتریوم به فعالان این صنعت معرفی کند.
شبکهی بایننس اسمارت چین یا به اختصار بی.اس.سی(BSC)، که بر اساس مُدل اثبات اعتبار(Proof of Authority) راهاندازی شده است، یک شبکهی متمرکز محسوب میشود(بایننس اوپراتورهای مجاز برای راهاندازی گره را انتخاب میکند). در مقابل شبکهی اتریوم از رویکرد کاملا غیرمتمرکزی برخوردار است و هر کسی میتواند در این شبکه گرهی خود را راهاندازی کند.
به همین دلیل تعدادی از فعالان صنعت رمزارزها از رویکرد صرافی بایننس در مقابل شبکهی اتریوم انتقاد میکنند. آنها معتقدند که بایننس از قدرت و نفوذ خود برای ایجاد انباشتگی در شبکهی اتریوم سوء استفاده میکند.
دادهها نشان میدهند که هماکنون صرافی بایننس بیشترین هزینهی گس را در شبکهی اتریوم میپردازد. تصویر بالا که هزینهی گس پرداختی توسط صرافیها در بازهی زمانی دوازدهم تا هجدهم فوریه را نشان میدهد، به این واقعیت اشاره دارد. در حقیقت، صرافی بایننس در این بازهی زمانی به تنهایی 5 هزار اتر را به عنوان گس پرداخت کرده است. دادههای حاصل از جستجوگر بلاک اتراسکن نیز صحت اطلاعات ارائه شده را تایید میکند.
بررسی فعالیت کیفپولهای منتصب به صرافی بایننس
هزینهی مهاجرت از شبکهی اتریوم به بایننس اسمارت چین به ویژه برای قراردادهای هوشمند و برنامههای غیرمتمرکز کاربردی(Dapps) در سطح بسیار پایینی قرار دارد. سازگاری بایننس اسمارت چین با شبکهی اتریوم و کاهش هزینهی مهاجرت به همراه ارائهی مشوق به توسعهدهندگانی که پروژههای ارزشمندی را راهاندازی میکنند بایننس اسمارت چین را به مقصد مناسبی برای فعالیت کاربران تبدیل کرده است.
کاهش کارمزد شبکه در همراهی با گسترش استقبال از سیستمهای اقتصادی غیرمتمرکز(دیفای) احتمالاً جذب تعداد بیشتری از کاربران را به شبکهی بایننس اسمارت چین موجب خواهد شد. دادهها نشان میدهند که شبکهی بایننس اسمارت چین هماکنون پنکیکسواپ(PancakeSwap) را میزبانی میکند، اخیراً از نظر حجم مبادلات روزانه سوشیسواپ(Sushiswap) را پشتسر گذاشته است.
نظر شما نسبت به نقش صرافی بایننس در انباشتگی شبکهی اتریوم چیست؟ آیا بایننس برای ترویج شبکهی بایننس اسمارت چین از جایگاه خود در صنعت رمزارزها سوء استفاده میکند؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.