- سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی در تازهترین مصاحبهی مطبوعاتی خود اعلام نموده که داراییهای رمزارزی همچون بیتکوین از پشتوانهی خاصی برخودار نیستند و از این رو امکان ضرر مالی شهروندان وجود دارد. وی در بخشهایی از صحبتهای خود اظهار داشت که «فعلا در کشور ما، تولید و استخراج رمزارزهای جهانروا بهعنوان یک فرآیند مثبت در حال ساماندهی است، در حوزهی مبادله هم مقداری که به دور زدن تحریمها کمک کند، باید مورد حمایت قرار بگیرد». به عبارتی از نظر این مقام دولتی، داراییهای رمزارزی تا زمانی که به درآمدزایی و سودآوری برای دولت کمک کنند، مفید بوده و در صورتی که ثروت و قدرت پول را در اختیار مردم قرار دهند، دیگر عامل مثبتی تلقی نمیشوند.
کنترل رمزارزها در دستور کار
به گفته سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی، شیب صعودی قیمت رمزارزها را به هیچ وجه نمیتوان تضمین کرد و ورود افراد به این حوزه به عنوان ثروتاندوزی و خروج سرمایه از کشور، به صلاح نیست.
بازار رمزارزها این روزها و در شرایطی که افراد از بورس رویگردان شدند، داغ شده و به نظر میرسد بخشی از سرمایهی مردم به سمت بازار داراییهای رمزارز تغییر جهت داده است.
البته موضوع استخراج رمزارز بیتکوین پیش از این و همزمان با آلودگی هوا و تاریکیهای شهر تهران هم مطرح بود، اما اکنون خرید و فروش این رمزارز بهعنوان روشی برای سرمایهگذاری باب شده و این موضوع واکنش مسوولان را هم به دنبال داشته است، افرادی که معتقدند رمزارزها بازار پرنوسانی دارند و نه تنها تضمینی برای ادامه روند صعودی آنها وجود ندارد، بلکه این بازار منجر به خروج ارز از کشور هم میشود.
مرکز ملی فضای مجازی بهتازگی در اطلاعیهای اعلام نموده که رمزارزهایی مانند بیتکوین از هیچگونه پشتوانه و تضمینی برخوردار نیستند. در بخشهای دیگری از این اطلاعیه همچنین اظهار شده که تاکنون تصمیمی برای اعطای مجوز به درگاهها و سایتهای فعال خرید و فروش داراییهای رمزارز در کشور گرفته نشده است؛ از این رو اکیداً توصیه میشود کاربران در این زمینه احتیاطهای لازم را به خرج داده و در دام تبلیغات سوداگران این بازار غیرشفاف نیفتند.
استخراج رمزارزها در حال ساماندهی است
در این راستا سید ابوالحسن فیروزآبادی در تازهترین مصاحبهی مطبوعاتی خود با بیان اینکه ارزهای دیجیتال بحث مفصلی دارند، اظهار کرد «اینکه ارز دیجیتال تولید کنیم یک موضوع است، ارز دیجیتال بهعنوان ابزار مبادله یک موضوع است و اینکه به عنوان ثروتاندوزی و سرمایهگذاری به آن نگاه کنیم، یک موضوع دیگر است. فعلا در کشور ما، تولید و استخراج رمزارزهای جهانروا بهعنوان یک فرآیند مثبت در حال ساماندهی است، در حوزهی مبادله هم مقداری که به دور زدن تحریمها کمک کند، باید مورد حمایت قرار بگیرد».
وی ادامهی صحبتهای خود افزود:
اما اینکه رمزارزها به عنوان راهی برای ثروتاندوزی باشند یا از اینکه از این وسیله بخواهند برای خروج سرمایه از کشور استفاده کنند را به هیچ وجه به صلاح کشور نمیدانیم. بانک مرکزی باید در این رابطه ورود کرده و به نحوی این فضا را ساماندهی کند. مرکز ملی فضای مجازی هم کمک میکند که ما تسعیر معاملاتی و ساماندهی در بخش تولید داشته باشیم، اما به هیچ وجه سرمایههای ما از بازار بورس و بخشهای دیگر خارج نشود و به صورت ثروتاندوزی به آن نگاه شود. سید ابوالحسن فیروزآبادی
رمزارزها ناپایدارند
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه بازار رمزارزها بسیار ناپایدار است، توضیح داد که «رمزارزها مدتی در شیب صعود بوده و ممکن است مدتی هم در شیب سقوط قرار بگیرند و مردم به پولشان احتیاج داشته باشند و آن زمان به شدت متضرر میشوند».
فیروزآبادی در رابطه با احتمال تداوم روند نزولی در بازار رمزارز و ضرر مالی سرمایهگذاران تاکید کرد که «به هیچ وجه نمیتوان تضمین کرد که همیشه شیب قیمت رمزارزها صعودی است، همیشه نوسان داشته، نوسانهای زیادی هم داشته، وقتی هم که قیمتها سقوط میکند، بعضا به مدت هفت ماه تا یک سال به حالت سقوط باقی میماند، بنابراین اصلا توصیه نمیکنیم افراد وارد این حوزه شوند».
نظر شما در رابطه با صحبتهای این مقام دولت و رویکرد وی در رابطه با داراییهای رمزارزی چیست؟ آیا مقامات ایران هم به دنبال افزایش سطح نظارت بر صنعت رمزارزها و کنترل داراییهای رمزارزی هستند؟ نظرات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.