ترس از خروج سرمایه، عامل اصلی تکاپوی دولت برای قانون‌گذاری

به گفته‌ی مجتبی توانگر بانک مرکزی و سازمان بورس باید هرچه سریع‌تر در زمینه‌ی قانون‌گذاری حوزه‌ی رمزارز اقدام کنند، زیرا عواملی مانند ضرر مالی به واسطه‌ی بورس باعث افزایش تمایل مردم به صنعت رمزارزها شده است

صحبت‌های توانگر

رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس با اشاره به افزایش تمایل مردم به معامله‌ی رمزارزها برای جبران ناکامی‌هایشان در بازار بورس، خواستار اقدام سریع بانک مرکزی و سازمان بورس در زمینه رمزارزها و تدوین قوانین لازم در این زمینه شد.

مجتبی توانگر در تازه‌ترین مصاحبه‌ی مطبوعاتی خود با اشاره به افزایش تمایل برخی اقشار مردم به معامله رمزارزها توضیح داد که «قوانین داخلی در این زمینه باید تدوین شود و مقررات و آیین‌نامه‌های اجرایی متناسب هم به دنبال آن تصویب شود. قطعاً نمی‌توان بدون مشخص بودن محدوده‌ و قواعد فعالیت در این زمینه، انتظار رفتار مسوولانه از فعالان این حوزه و مردم داشت چرا که برخی از آنها که علاقمند به فعالیت قانون‌مند هستند، هم‌اکنون مطالبه دارند که چارچوب‌های فعالیت را اعلام کنید.

 وی در ادامه افزود:

در همه حوزه‌های اقتصادی هم همین‌گونه است و ابهام در مقررات، و بی‌عملی سیاستگذار و رگولاتور، باعث از دست رفتن فرصت فعالیت بخش خصوصی در کنار ایجاد پرونده‌های متعدد قضایی می‌کند که با هیچ معیاری برای کشور مطلوب نیست. مجبتی توانگر

خلاء قانونی

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد «خلاء قانونی هم می‌تواند باعث گسترش فعالیت‌های اغواگرایانه برخی افراد ناسالم ناشی از این خلاء قانونی شود و برخی مردم فریب این موضوع را بخورند. در این شرایط هم نمی‌توان فعالان مسئولیت‌پذیر و درست‌کار و توانمند را از کلاه‌برداران تشخیص داد و هم مدعیان متعدد از بین مردم ایجاد خواهد شد که خواهند گفت اگر منعی یا مقرراتی وجود داشت ما در این حوزه متضرر نمی‌شدیم».

قانون‌گذاری رمزارزها اتحادیه‌ی اروپا EU
قانون‌گذاری رمزارزها

توانگر تصریح کرد:

خلاء مقرراتی می‌تواند با افزایش قابل ملاحظه‌ی ریسک فعالیت، شدت برنده یا بازنده بودن را بالا ببرد و فضای کسب و کار را شبیه به یک فضای مبهم و غبارآلود کند که قطعا به نفع افراد ناسالم خواهد بود. در این فضا امنیت اقتصاد به خطر می‌افتد و بلاتکلیفی مردم هم باعث تشدید فضای رفتارهای هیجانی در اقتصاد می‌شود؛ که مانند سمی برای اقتصاد است. مجتبی توانگر

نوسان بورس دلیل علاقه به صنعت رمزارز!

این عضو شورای اقتصاد درباره تاثیر نوسانات بورس در اقبال مردم به رمزارزها گفت «سقوط بورس فارغ از این موضوع باعث ایجاد ضربه شدید به سرمایه اجتماعی مردم شده است. جایی که می‌شد سکوی پرتابی برای اصلاح سیاست‌گذاری و اقتصاد باشد تبدیل به یکی از نقاط ضعف جدی اقتصادی کشور شد».

رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در ادامه گفت «فضای نیمه نخست امسال در بورس، این انتظار غلط را در ذهن مردم ایجاد کرد که باید یک‌شبه پولدار شوند و راه درست پولدار شدن از تلاش نمی‌گذرد. ضرر وارد شده به مردم هم باعث ایجاد حس عقب‌افتادگی از برخی از دوستان و نزدیکان خود شد که اینگونه پول‌دار شده بودند. برای جبران این موضوع دنبال یک ابزار می‌گشتند که رمزارزها وارد شد و خود را به عنوان گزینه راحت پول‌دار شدن معرفی کرد. خب طبیعی است که در این فضا این موضوع طرفدار پیدا می‌کند».

آقای توانگر یادآور شد «جالب است بدانید برخی افراد با شامه قوی هستند که هم در بورس در قیمت‌های بالا سهام فروختند و هم در این بازار به موقع وارد شده و در حال فروختن رمزاررهای خود به این سیل مردم متقاضی هستند و به قول معروف همه جا از مردم نوسان می‌گیرند. خلاصه اینکه این بازار هم احتمالا جایی خواهد بود که خیلی‌ها به خیال راحت پول‌دار شدن به آن هجوم می‌آورند. اما این‌که این پول‌دار شدن از جیب چه کسانی است، باید زمان بگذرد. خلاصه اینکه احتمالا در بازار ثانویه رمز ارزها هم حاصل جمع بازی خیلی متفاوت از عدد صفر نخواهد بود.

جلوگیری از خروج سرمایه

این نماینده مجلس همچنین درباره چگونگی جلوگیری از خروج سرمایه از کشور و جذب سرمایه در بخش تولید، تاکید کرد:

راه جلوگیری از خروج سرمایه در کشور، عاقلانه رفتار کردن است. نتیجه آن هم باید کاهش نوسانات و تلاطمات غیرمعقول باشد. یعنی اول باید مسوولان ما خودشان درک درستی از اقتصاد پیدا کنند. ابهام مقرراتی، تغییرات مداوم مقررات، بلاتکلیفی سرمایه‌گذاران، موانع زیاد بروکراتیک جلوی پای کسب و کارها و تشویق مردم به فضاهای هیجانی توسط مسوولان از موانع هدایت سرمایه به سمت تولید است. مجتبی توانگر

وی مسأله‌ی قیمت‌گذاری و دخالت‌های بی‌جا در فرآیندهای اقتصادی را مانع بزرگی برای رونق بورس دانست و افزود «سرمایه در صورتی به سمت تولید حرکت می‌کند که مزیت در تولید و تلاش باشد نه سفته بازی و مواردی از این دست. رانت‌ها در کشور باید کم شود یا به سمتی برود که تقویت تولید و فعالیت مولد را به دنبال داشته باشد. به نظر می‌رسد تقویت تولید و اقتصاد موضوعی کلان و همه جانبه است که باید بصورت جامع‌تر به آن نگاه شود».

فرهنگ سرمایه‌گذاری نداریم

این عضو شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ یادآور شد که از جمله عوامل تقویت تولید، اصلاح سیستم مالیاتی و رفع موانع تولید و ایجاد ثبات در مقررات و اصلاح نظام حکمرانی در کشور است؛ البته به گفته‌ی وی فرهنگ سرمایه‌گذاری و انتظارات مردم از کار اقتصادی هم بسیار موثر و با اهمیت است و باید به طور اساسی روی آن کار شود.

توانگر در پایان خاطرنشان کرد «در زمینه رمزارزها هم هرچه سریعتر باید بانک مرکزی و سازمان بورس اقدام نمایند و اگر دولت مایل است لایحه به مجلس تقدیم کند».

نظر شما در رابطه با صحبت‌های رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس و نیاز به قانون‌گذاری دارایی‌های رمزارزی در کشور چیست؟ چه عاملی باعث شده تا نهادهای دولتی به فکر قانون‌گذاری و تنظیم صنعت رمزارز در کشور بیافتند؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
خروج از نسخه موبایل