- رمزارزهای عمومی و به ویژه رمزارزهای پیگیرگریز امکان مشارکت ناشناس افراد در یک سیستم مالی آزاد را فراهم میکنند اما بانکهای مرکزی که به ساختار سنتی خود عادت کردهاند، آزادانه و ناشناس مردم در این شبکهها را عامل تسهیل فعالیتهای مجرمانه ارزیابی میکنند. در حالی که به دلیل ساختار شفاف شبکههای بلاکچینی به سادگی امکان ردیابی فعالیتهای مجرمانه وجود دارد و تاریخچهی رمزارزها نادرستی این ادعا را ثابت کرده است. رئیس بخش تحقیقاتی ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین(CBDC) اخیراً دیدگاه خود را در رابطه با ناشناس ماندن در زمان استفاده از یوان دیجیتالی بیان کرده است.
فعالیت ناشناس با استفاده از ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین امکانپذیر نخواهد بود
رئیس بخش تحقیقاتی ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین(CBDC) اخیراً اظهار داشت که فعالیت کاملاً ناشناس با استفاده از ارز دیجیتالی چین مطلق امکان پذیر نیست.
مو چانگچون(Mu Changchun)؛ رئیس موسسهی تحقیقاتی ارز دیجیتالی چین اعلام کرد که این موسسه از سیاست «حریم خصوصی کنترل شده(Controllable Anonymity)» برای ساخت ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین(یوان دیجیتالی) پیروی میکند.
کیفپول ارز دیجیتالی چین برای تراکنشها کوچک و نگهداری مبالغ اندک در این کیفپول تنها از کاربران درخواست میکند که شمارهی تلفن خود را تایید کنند. اما کاربران برای ارسال حجم بالایی از تراکنشها ملزم به ارائهی اطلاعات شناسایی خود و دیگر اطلاعات درخواست شده هستند. چانگچون تایید کرد که بانکها و شرکتهای ارائهی خدمات تلفنهای همراه قادر به انتشار اطلاعات شخصی مشترکین خود نیستند مگر آنکه سازمانهای دولتی این اطلاعات را درخواست کنند.
حریم خصوصی کنترل شده
چانگچون ادعا کرده است که حریم شخصی کنترل شده از ارتکاب جرائم مختلفی همانند فرار مالیاتی، پولشویی و دیگر فعالیتهای مجرمانه جلوگیری خواهد کرد. چانگچون اظهار داشت:
حریم خصوصی افراد در سیستم مبتنی بر ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین محدود و کنترل شده است. ناشناس ماندن مطلق با استفاده از ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین امکانپذیر نیست. Mu Changchun
رئیس موسسهی تحقیقاتی ارز دیجیتالی چین معتقد است که امکان ارسال تراکنش بهطور ناشناس در شبکهی بیت کوین اجرای فعالیتهای مجرمانه در این شبکه را امکانپذیر میسازد. بعلاوه وی در رابطه با کلاهبرداری از طریق وسایل ارتباط جمعی ابزار نگرانی کرده است. بر اساس نتیجهی یک مطالعه، ارزش کلاهبرداری از طریق تماسهای تلفنی در سال 2019 میلادی 32/5 میلیارد دلار برآورد شده است.
بر اساس گزارش کوینیت، ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین ویژگی رمزارزها را بهطور مصنوعی به کاربران خود وعده میدهد و دولت چین قادر خواهد بود تنها با یک کلیک هر کیفپولی را غیرفعال کند و یا از ارسال تراکنش جلوگیری کند.
نظر شما نسبت به اظهارات اخیر رئیس موسسهی تحقیقاتی ارز دیجیتالی در رابطه با امکان فعالیت ناشناس و حریم خصوصی کاربران چیست؟ آیا احراز هویت کاربران از ارتکاب فعالیتهای مجرمانه جلوگیری میکند؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.