- دولت چین قصد دارد ارز دیجیتالی بانک مرکزی(CBDC) خود را به سرعت منتشر کرده و از این ابزار برای کنترل بیشتر اقتصاد این کشور استفاده کند. رئیس موسسهی تحقیقاتی ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین اخیراً اعلام کرد که «یوان دیجیتالی» به عنوان پشتیبان سیستمهای پرداخت خُرد مورد استفاده قرار خواهد گرفت که هماکنون تنها در انحصار دو شرکت چینی قرار دارد.
پشتیبانی ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین از سرویسهای پرداخت چین
یکی از مقامات بانک مرکزی چین اعلام کرد که یوان دیجیتالی(ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین) از سرویسهای پرداخت خُرد همانند علیپی(AliPay) و ویچت(WeChat) پشتیبانی خواهد کرد.
بر اساس گزارش نشریهی چاینا مورنینگ پست(South China Morning Post)، مو چنگچون(Mu Changchun)؛ رئیس موسسهی تحقیقاتی ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین ادعا کرده است که وجود یوان دیجیتالی برای کسب اطمینان از ثبات اقتصادی در زمان وقوع اتفاقات ناخواسته برای سرویسهای علیپی و ویچت ضروری است.
وی روز پنجشنبه در یک پنل گفتگوی آنلاین اظهار داشت که سرویس پرداخت شرکت علی بابا(علیپی) و سرویس پرداخت شرکت ویچت(ویپی) 98 درصد از بازار پرداخت مبتنی بر تلفنهمراه در چین را تشکیل میدهند که وقوع هرگونه اختلالی در سرویسدهی این شرکتها ریسکهای خاصی را برای آنها به همراه دارد. مو اظهار داشت:
اگر از نظر مالی و یا فنی هرگونه اتفاقی برای این سرویسدهندگان رخ دهد، قطعاً بر ثبات مالی چین تاثیر منفی خواهد گذاشت. بانک مرکزی چین برای ایجاد سرویس پشتیبان برای سیستم پرداخت خُرد، یوان دیجیتالی را ایجاد کرده است. Mu Changchun
ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین در حالی راهاندازی میشود که بخشهای خصوصی همانند آنتگروپ(Ant Group) و تنسنت(Tencent) همچنان بر بازار پرداخت چین مسلط هستند. سازمان مبارزه با انحصارطلبی چین در ابتدای ماه مارس تنسنت را به دلیل خودداری از اعلام کسب مالکیت دیگر شرکتها جریمه کرده است.
سازگاری محصولات بانکهای مرکزی جهان
رئیس موسسهی تحقیقاتی ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین در طول پنل آنلاین از بانکهای مرکزی سراسر جهان درخواست کرد تا برای کسب اطمینان از سازگاری ارزهای دیجیتالی با یکدیگر همکاری کنند: «ارز دیجیتالی که توسط هر بانک مرکزی منتشر میشود نباید توانایی دیگر بانکهای مرکزی برای کنترل ثبات پولی و مالی خودشان را تحت تاثیر قرار دهد.»
بر اساس گزارش کوینیت، رئیس موسسهی تحقیقاتی ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین اعلام کرد که یوان دیجیتالی با ویژگی «حریم خصوصی کنترل شده(Controllable Anonymity)» راهاندازی خواهد شد و امکان فعالیت مالی کاملاً ناشناس به کمک این ابزار وجود ندارد.
نظر شما نسبت به اظهارات اخیر رئیس موسسهی تحقیقاتی ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین چیست؟ آیا یوان دیجیتالی به رقیب بزرگی برای شرکتهای پرداخت تبدیل خواهد شد و یا تنها از این سرویسها پشتیبانی خواهد کرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.