- شرکت توسعهدهنده و ناشر بازیهای رایانهای یوبیسافت(Ubisoft) که اغلب به عنوان ناشر بازیهای شناخته شدهای همچون اساسین کرید(Assassin’s Creed) و جاستدنس(Just Dance) شناخته میشود، اکنون به دنبال حضور فعال در فضای رمزارزها و کسب دانش در رابطه با فناوری بلاکچین است. این شرکت اخیراً از راهاندازی فصل ششم برنامهی شتابدهندهی آزمایشگاههای یوبیسافت(Ubisoft’s Entrepreneurs Lab accelerator) خبر داده است که در آن به اشتراکگذاری منابع و اطلاعات با استارتآپهای توسعه دهندهی بازیهای مبتنی بر فناوری بلاکچین میپردازد.
بازیهای بلاکچینی
شرکت یوبیسافت(Ubisoft) به عنوان یک غول صنعت بازیهای ویدئویی، جزء معدود شرکتهای فعال در این صنعت است که به فناوری بلاکچین علاقهمند و در آن غرق شده است.
این شرکت که وظیفهی توسعه و نشر بازیهای شناخته شدهای همچون اساسین کرید(Assassin’s Creed) و جاستدنس(Just Dance) را برعهده داشته است، تا تنها چندین پروژهی آزمایشی مبتنی بر داراییهای رمزارزی در بازیهای رایانهای را منتشر کرده است، بلکه شدیداً به دنبال پشتیبانی از استارتآپها و فناوریهای نوظهور در این فضای میباشد.
برنامهی شتابدهندهی آزمایشگاههای یوبیسافت(Ubisoft’s Entrepreneurs Lab accelerator) یکی از اصلیترین راههایی است که این ناشر بازیهای رایانهای به ارتقاء سطح دانش و تجربهی استارتآپهای مختلف کمک کرده است. این ابتکار عمل که پیش از این توسط سازندگان بازیهای مبتنی بر فناوری بلاکچین زیادی همچون آکسی اینفینیتی(Axie Infinity) و سورار(Sorare) مورد استقبال قرار گرفته است، اکنون به یک پناهگاه و نقطهی تکیه برای توسعهدهندهی بازیهای مبتنی بر این فناوری تبدیل شده است.
امروز، این ناشر بازیهای رایانهای از آغاز فصل ششم برنامهی شتابدهندهی خود رونمایی کرد و اعلام نمود که تعداد قابل توجهی از استارتآپهای مختلف قرار است با استفاده از این ابتکار عمل به پیشرفت چشمگیر برسند. علاوه بر این گفته شده که فصل ششم حمایت از استارتآپهای بلاکچینی دنیای بازیهای رایانهای قرار است به دو بخش کلی تقسیمبندی شود: بخش اولی فناوری بلاکچین که از همان ابتدا پایه و اساس این برنامه بوده است و بخش دوم یعنی «تفریح مثبت» که به معنای استارتآپهایی است که در حال ساخت بازیهای رایانهای با جنبهی آموزش یا درمان هستند.
یک همکاری دو جانبه
طبق معمول، یوبیسافت با توسعه و پالایش محصولات ساخته شده توسط استارتآپهای مختلف به آنها در زمینهی فناوری و یادگیری مسیر پیشرفت، کمک کرده و دستورالعملهای خاصی را هم در این زمینه ارائه میکند.
استارتآپهای بلاکچینی پذیرفته شده در این فصل عبارتاند از آلفایم(aleph.im)، کروسیبل(Crucible)، گیلد آو گاردینز(Guild of Guardians)، هورایزن بلاکچین گیمز(Horizon Blockchain Games) و نانفانجیبل(NonFungible).
شایان ذکر است که از استارتآپهای فوق دو مورد هم اکنون در حال توسعهی بازیهای رایانهای مبتنی بر فناوری بلاکچین هستند. گیلد آو گاردینز یک بازی نقش آفرینی نسخهی موبایل است که توسط شرکت استیپو گیمز(Stepico Games) توسعه یافته و پلتفرم ایموتیبل(Immutable) منتشر شده است؛ درحالیکه هورایزن بلاکچین گیمز هم تیم توسعهی بازی کارتی اسکایویور(Skyweaver) و سازندهی کیفپول سیکوئنس(Sequence) میباشد.
در عین حال، آلفایم(aleph.im) یک پلتفرم توزیع ابری است که میتواند محاسبات رایانهای، فرآیند ذخیرهسازی دادهها و سایر نیازهای کاربران در فضای ابری را برآورده کند.
کروسیبل(Crucible) یک شرکت نوپا در زمینهی ساخت اعتبارات کاربری بین پلتفرمهای مختلف است که میتوان از آنها در چندین بازی مبتنی بر فناوری بلاکچین در حال توسعه استفاده کرد.
پیشرفت اغلب پروژهها پس از همکاری با یوبیسافت
همانطور که اشاره شد، برخی از عناوین برتر دنیای بازیهای مبتنی بر فناوری بلاکچین در فصول گذشتهی برنامهی شتابدهندهی آزمایشگاههای یوبیسافت شرکت کردهاند. به عنوان مثال بازی سورار که پیش از این نیز به آن اشاره شد، پس از شرکت در برنامهی توسعهی استارتآپهای یوبیسافت توانست همزمان بالغ بر ۵۰ میلیون دلار سرمایهی اولیه جمعآوری کرده و پس از موفقیت کامل برنامهی فروش توکنهای NFT خود را راهاندازی کند. روند فروش توکنهای NFT که کارتهای دیجیتال درون بازی بودند، با استقبال چشمگیر مواجه شد و در نهایت به یک موفقیت تبدیل گردید.
شرکت یوبیسافت منابع خود را تا به امروز در اختیار تعداد زیادی پروژه مختلف قرار داده است. به عنوان مثال این شرکت به عنوان یکی از تاییدکنندگان بازی مبتنی بر بلاکچین اتریوم آکسیاینفینیت عمل میکند. این ناشر بازیهای رایانهای همچنین به عنوان یک راهنما و مشاور در زمینههای مختلف به شرکت پلانتاریوم(Planetarium) سازندهی بازی نقش آفرینی مبتنی بر فناوری بلاکچین ناین کرونیکلز(Nine Chronicles) کمک کرده است.
شایان ذکر است که خود یوبیسافت هم تا به امروز چندین پروژهی مبتنی بر فناوری بلاکچین نیز عرضه کرده است. به عنوان مثال میتوان به توکنهای خرگوشی اشاره کرد که در ماه ژوئن ۲۰۲۰ به عنوان توکنهای NFT برای جمعآوری کمک مالی به سازمان یونیسف(UNICEF صندوق کودکان سازمان ملل) راهاندازی شدند.
رویکرد مدیران این شرکت
چند ماه قبل آقای نیکولاس پورد(Nicolas Pouard) مدیر بخش ابتکارات بلاکچینی شرکت یوبیسافت به اظهار نظر در رابطه با استراتژیهای پیش رو و همچنین رویکرد این شرکت بزرگ در صنعت رمزارزها پرداخت. وی در بخشی از صحبتهای خود توضیح داد که برنامهی شتابدهدهی این شرکت برای کسب اطلاعات و اشتراکگذاری منابع موجود با استارتآپهای بلاکچینی و رمزارزی مختلف همکاری کرده است. به گفتهی وی، این تیم درحال جستجوی راه و روشهای مختلف است تا در نهایت بتواند بازیهای عرضه شده توسط شرکت یوبیسافت را به فضای داراییهای رمزارزی انتقال دهد.
نیکولاس پورد در رابطه با آیندهی صنعت بازیهای رایانهای و تکیه بر فناوری رمزارزها توضیح داد «من اتاق فکر یوبیسافت هستند و وظیفه دارم آینده را پیشبینی کنم، براساس این پیشبینیهای به یوبیسافت کمک میکند که برای تغییرات آتی آماده شود».
نظر شما در رابطه با رویکرد شرکت یوبیسافت و تمایل این شرکت ناشر بازیهای رایانهای برای حضور گسترده در فضای بلاکچین چیست؟ آیا یوبیسافت قصد دارد به یک پیشرو در این صنعت تبدیل شود؟ نظرات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید..