
- مقامات دولت چین از سال ۲۰۱۳ و با ممنوع اعلام کردن ICOها رویکرد ضد صنعت رمزارز را در پیش گرفته و هر چند وقت یکبار موضعگیریهای خود را مجدداً گوشزد میکنند. برهمین اساس، حال به نظر میرسد که نوبت به بایکوت کردن صرافیهای خارجی میرسد، زیرا موتورهای جستجوی اینترنت چین(مواردی همچون «بایدو» و «سوگو» که در این کشور بیشترین سطح استفاده را دارند) تمامی اطلاعات و مطالب مربوط به صرافیهای بزرگ از جمله بایننس، هوبی و اوکیاکس را مسدود کرده و عملاً چیزی نمایش نمیدهند. این رویکرد منفی دولت چین نسبت به ماهیت غیرمتمرکز صنعت رمزارزها درحالیست که موسسات مالی و نظارتی این کشور در زمینهی توسعهی رمزارز بانکی بومی(با هدف افزایش سطح کنترل) سخت تلاش کرده و توانستهاند به مراحل پایانی برسند.
تنها چند روز پس از آنکه حساب افراد تاثیرگذار صنعت رمزارز در پلتفرمهای رسانهی اجتماعی چینی یکی پس از دیگری مسدود شد، گزارشاتی منتشر شده که نشان میدهد همهی موتورهای جستجوی اینترنتی در این کشور نتایج مربوط به جستجوی پلتفرمهای مبادلهی رمزارز از جمله هوبی(Huobi)، بایننس(Binance) و اوکیاکس(OKEx) را دیگر نمایش نمیدهند.
به گفتهی یکی از روزنامهنگاران چینی و همچنین حساب توییتری Wu Blockchain، موتورهای جستجوی محلی(مواردی همچون بایدو و سوگو) درخواستهای جستجو مربوط به معروفترین پلتفرمهای مبادلهی داراییهای دیجیتال یعنی هوبی، بایننس و اوکیاکس را مسدود میکنند.

علاوه بر این، این روزنامهنگار خاطر نشان کرده است که برخی از پلتفرمهای پرکاربرد و رسانههای اجتماعی بزرگ چینی از جمله ویبو و ژیهو نیز این رویکرد را دنبال کردهاند.
بایکوت آغاز شد
کاربران اکنون نمیتوانند نه به زبان چینی و نه به زبان انگلیسی مطالب مربوط به این سه صرافی بزرگ دنیای رمزارزها را جستجو کنند. درحالیکه دولت چین از مدتها قبل رویکرد ضد صنعت رمزارز را اتخاد نموده و فعالیتهای زیادی علیه این صنعت رو به رشد انجام داده است، اما این اولین بار است که موتور جستجوی بایدو(Baidu) چنین کاری را انجام میدهد.
همانطور که پیش از این نیز گزارش شده است، این رویکرد تنها چند روز پس از مسدود شدن حساب شخصیتهای برجسته و تاثیرگذار حوزهی رمزارز در پلتفرم رسانهی اجتماعی ویبو(Weibo) آغاز شده است.
شایان ذکر است ک اولین اقدامات ضد صنعت رمزارز دولت چین ابتدا در سال ۲۰۱۳ و با ممنوعیت ICOها و محدودیت شدید فعالیت صرافیها در این کشور آغاز شد. از آن زمان به بعد، این کشور اغلب تمایل به تکرار موضعگیریهای منفی خود در قبال این صنعت روبه رشد داشته است.
آخرین نمونه به کمتر از یک ماه قبل باز میگردد، رویدادی که سریعاً با واکنش بازار رمزارزها مواجه شد و به سقوط ناگهانی قیمتها منجر گردید.
درحالیکه مقامات کشور چین مخالف ماهیت غیرمتمرکز داراییهای رمزارزی هستند، بانکها و موسسات مالی در زمینهی توسعهی رمزارز بانکی بومی(CBDC) که هدف اصلی آن افزایش سطح کنترل بر جمعیت است، پیشرفتهای چشمگیری داشتهاند.
نظر شما در رابطه با رویکرد دولت چین و مسدودسازی اطلاعات مربوط به صرافیهای مبادلهی رمزارز چیست؟ چه چیز باعث شده تا مقامات چینی به دنبال محدودسازی هرچه بیشتر صنعت داراییهای رمزارزی باشند؟