اخبار داخلیاخبار و مقالات

حدود ۷ میلیون ایرانی در صنعت رمزارزها فعالیت دارند

عضو اتاق بازرگانی ایران اعلام نموده که علی‌رغم نبود آمار دقیق در رابطه با کسب و کارهای حوزه‌ی رمزارز در کشور، تخمین زده می‌شود که چیزی بین ۷ تا ۸ میلیون ایرانی در این صنعت فعال باشند

نکات برگزیده مطلب
  • عدم قانون‌گذاری مشخص و رسیدگی به صنعت رمزارزها در ایران باعث شده تا کسب و کارهای این حوزه‌ی کاملاً پراکنده و به صورت زیرزمینی مشغول فعالیت باشند. به گفته‌ی یکی از اعضای اتاق بازرگانی ایران، با وجود اینکه آمار دقیقی در رابطه با صنعت رمزارزها در ایران وجود ندارد، اما می‌توان حدس زد که چیزی بین ۷ تا ۸ میلیون نفر در این صنعت فعالیت دارند.

اتاق بازرگانی ایران اعلام نموده که با وجود آنکه آمار دقیقی از فعالیت شهروندان ایرانی در حوزه رمزارز وجود ندارد، اما به نظر می‌رسد که حدود هفت میلیون ایرانی به این حوزه وارد شده‌اند.

با وجود آنکه دولت در ماه‌های گذشته تلاش کرده است لااقل در حوزه‌ی استخراج رمزارز مجوزهایی صادر کند و این صنعت را به دو حوزه قانونی و غیرقانونی تقسیم‌بندی کند، اما همچنان آمار دقیقی از تعداد ماینرهای فعال در ایران وجود ندارد و حتی با افزایش قطعی برق در فصل گرم امسال، انگشت اتهام به سمت آنها رفت.

علاوه بر این، با توجه به فقدان متولی مشخص برای صنعت رمزارزها، مشخص نیست مردمی که قصد ورود به این حوزه را دارند، پول خود را باید در اختیار چه صرافی قرار دهند و آیا اساساً دولت امکان نظارت بر این حوزه را دارد یا خیر.

با وجود تمام این گمانه زنی‌ها، به نظر می‌رسد تعداد افرادی که در ایران نسبت به خرید و فروش رمزارزها اقدام کرده‌اند از چند میلیون نفر عبور کرده است.

صحبت‌های عضو اتاق بازرگانی

فرزین فردیس عضو اتاق بازرگانی تهران در این رابطه اعلام نموده که «من فکر می‌کنم در شرایط جدید و بعد از تجربه‌ی ریزش‌های اخیر در بازار رمزارزها، هیجانات پیوستن به این بازار در مردم فروکش خواهد کرد و افراد با آگاهی بیشتر وارد این بازار می‌شوند».

این فعال اقتصادی در ادامه‌ی صحبت‌های خود افزود «در واقع در آینده‌ای نزدیک، افراد بیشتری به این جمع‌بندی می‌رسند که باید بازی کردن در زمین رمزارزها را یاد بگیرند و نیاز به آگاهی در این حوزه دارند».

تاثیر عدم وجود اطلاعات

این تحلیل‌گر حوزه آی‌تی در پاسخ به این پرسش که نداشتن آمار مشخص چطور می‌تواند بر این بازار در ایران اثر بگذارد، توضیح داد:

مقامات دولتی ایران صنعت ماینینگ را تبدیل به امری زیرزمینی کرده‌اند. متاسفانه وزارت نیرو با این مساله به صورت قهری برخورد کرد و تعداد زیادی از افراد را از فعالیت شناسنامه‌دار  و قانونی دور و آن‌ها را به ادامه دادن در بستری غیرشفاف، تشویق کرد. فرزین فردیس

فردیس همچنین درباره آمار تعداد افرادی که در ایران رمزارز خریداری کرده‌اند توضیح داد «سناریوهای مختلفی درباره کسانی که خرید و فروش رمزارز کرده‌اند، با تخمین‌های متعددی وجود دارد. من فکر می‌کنم بین ۷ تا ۸ میلیون ایرانی، احتمالا مقداری دارایی از جنس رمزارز دارند.

به گفته عضو اتاق بازرگانی تهران، این تخمین ریشه در تعداد اکانت‌های فعال بر صرافی‌های دیجیتال دارد. بر اساس آمارهای اعلام شده ۲/۵ میلیون حساب کاربری فعال در این صرافی‌ها وجود دارد که به نظر می‌رسد هرکس حساب فعال در این صرافی‌ها دارد احتمالا برای اطرافیانش هم خرید و فروش می‌کند چون افراد کمی دانش آی‌تی لازم برای ورود به بستر صرافی ارز دیجیتال را دارند و در نتیجه هر نفر احتمالاً برای حدود ۳ نفر از اطرافیانش هم خرید و فروش می‌کند که این استدلال ما را به حدود هفت میلیون نفر می‌رساند.

نظر شما در رابطه با عدم آگاهی مسئولان نسبت به صنعت رمزارز و فقدان یک پایگاه اطلاعاتی قابل استناد در رابطه با این صنعت رو به رشد و فراگیر چیست؟ چه راهکاری برای قانونمندسازی هرچه سریع‌تر صنعت رمزارز در ایران و استفاده از مزایای بیشمار آن وجود دارد؟ نظرات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا