
- یکی از مزایای بالقوهی داراییهای رمزارزی، قابلیت حریم خصوصی بسیار بالا در آنهاست که باعث شده کاربران این حوزهی با خیال آسودهتر به مبادله و کسب درآمد بپرازند. با این حال، برخی ممکن است از این مزیت برای انجام فعالیتهای غیرقانونی همچون پولشویی سوءاستفاده کنند. در همین راستا، وزارت امنیت عمومی چین اعلام کرده است که اخیراً بیش از ۱۱۰۰ نفر را در رابطه با استفاده از رمزارزها برای پولشویی درآمد غیرقانونی دستگیر کرده است.
پولشویی رمزارزی
وزارت امنیت عمومی کشور چین ساعاتی قبل اعلام کرد که پلیس این کشور بیش از ۱۱۰۰ نفر که مظنون به استفاده از داراییهای رمزارزی برای پولشویی درآمد غیرقانونی حاصل از کلاهبرداری تلفنی و اینترنتی بودند را دستگیر کرده است.
این سرکوب شدید درحالیست که طی چند هفتهی گذشته مقامات چینی رویکردهای ضد رمزارز خود را تشدید کرده و به دنبال محدودسازی حداکثری این صنعت رو به رشد هستند.
ماه گذشته نیز سه نهاد مالی و نظارتی چین هرگونه ارائهی خدمات پرداخت مرتبط با داراییهای رمزارزی را ممنوع اعلام کرد؛ درحالیکه شورای ایالتی وعده داده است که با فرآیند استخراج رمزارز و تجارت بیت کوین مقابله خواهد کرد.
وزارت امنیت عمومی چین نیز بعد از ظهر روز چهارشنبه بیش از ۱۷۰ جنایتکار را که در فرآیند سوءاستفاده از داراییهای رمزارزی جهت پولشویی و فعالیتهای خلاف قانون دست داشتهاند را متهم شناخته و دستگیر کرده است.
کمیسیون ۵ درصد از پولشویی
این وزارتخانه از طریق حساب رسمی خود در پلتفرم ویچت اعلام کرده است که خلافکاران برای پولشویی درآمد غیرقانونی از طریق حساب صرافیهای مبادلهی رمزارز، معادل ۱/۵ تا ۵ درصد مجموع درآمد غیرقانونی را کمیسیون دریافت میکنند.
انجمن پرداخت و تسویه حساب چین نیز روز گذشته اعلام کرد که تعداد جرایم مربوط به استفاده از داراییهای دیجیتال در فعالیتهای غیرقانونی به شدت افزایش یافته است. از آنجا که داراییهای رمزارزی با ماهیت ناشناس فعالیت میکنند و میتوان از آنها به عنوان یک ارز راحت و جهانی استفاده کرد، به طور فزایندهای از آنها به عنوان یک کانال مهم برای پولشویی برون مرزی استفاده میشود.
مقامات چین اعلام کردهاند داراییهای رمزارز هم اکنون یکی از روشهای پرداخت محبوب در فعالیتهای قمار غیرقانونی است زیرا ردیابی آنها بسیار دشوار میباشد.
طبق اعلام انجمن پرداخت و تسویه حساب چین، درحال حاضر چیزی حدود ۱۴ درصد سایتهای قمار و کازینوی آنلاین پذیرش داراییهای رمزارزی را آغاز کردهاند؛ درحالیکه فناوری بلاکچین باعث شده تا ردیابی پول در این پلتفرمهای برای سیستم نظارتی بسیار دشوار باشد.
نظر شما در رابطه با این اخبار و رویکرد دولت چین نسبت به تمام صنعت رمزارزها چیست؟ آیا مقامات این کشور به دنبال سرکوب حداکثری و جایگزینی رمزارز بومی خود در اقتصاد جهانی هستند؟