اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

بانک جهانی مجبور به پذیرش رمزارز بیت کوین خواهد بود!

طبق اساسنامه‌ی تاسیس بانک جهانی(World bank) این نهاد مالی بین‌المللی باید ارز مورد استفاده توسط کشورهای عضو را بپذیرش، درحالیکه BTC اکنون یک ارز رسمی در اقتصاد السالوادور است

نکات برگزیده مطلب
  • چندی قبل دولت السالوادور با ارائه‌ی یک درخواست‌نامه‌ی رسمی از بانک جهانی در زمینه‌ی پذیرش بیت کوین به عنوان یک ارز قانونی در اقتصاد این کشور آمریکای مرکزی درخواست کمک کرده بود؛ با این حال بانک جهانی دست رد به سینه‌ی السالوادور زد. این نهاد مالی بزرگ با انتشار بیانیه‌ای توضیح داد که علی‌رغم تمایل به کمک به السالوادور، به دلیل مسائل مربوط به محیط زیست و عدم شفافیت امکان پذیرش و حمایت از BTC وجود ندارد. این درحالیست که بخش زیادی از سرمایه‌گذاری‌های این نهاد مالی در زمینه‌ی سوخت‌های فسیلی صورت می‌گیرد.

بانک جهانی و بیت کوین

بانک جهانی به تازگی اعلام کرده است که به دلایل «زیست محیطی و عدم شفافیت» نمی‌تواند از رمزارز بیت کوین حمایت کند، این صحبت‌ها آب سردی بر روی اخبار مربوط به پذیرش بیت کوین توسط دولت السالوادور به عنوان پول رایج است.

با این حال این نهاد مالی ممکن است پس از پذیرش BTC توسط تعداد زیادی از کشورهای جهان که آن را به عنوان ارز قانونی توصیف می‌کنند، مجبور به استفاده و حمایت از بیت کوین شود.

بانک جهانی السالوادور پذیرش بیت کوین BTC
بانک جهانی

در سند تاسیس بانک جهانی که تحت عنوان اساسنامه‌ی ۱۹۴۴ منتشر شده است، توضیح داده شده که این نهاد بانکی متعهد شده تا با دولت‌های مستقل همکاری کند. یکی از موضوعات اصلی این سند تعهد به پذیرش روش‌های پداخت کشورهای عضو و ارزهای محلی است.

بخش ۱۲ ماده‌ی پنجم این سند که به «اَشکال نگهداری پول» آمده است:

این بانک باید از تمامی اعضا به هر شکل و نوعی ارز ارائه شده را بپذیرد، ارزهایی که تحت ماده‌ی II بخش هفتم پرداخت شده و یا برای تامین پرداخت استهلاک مورد استفاده قرار گرفته‌اند. World Bank

بنابراین علاوه بر امکان استفاده از ارز محلی اعضاء، خط مشی این بانک بزرگ جهانی به آن‌ها اجازه می‌دهد تا با استفاده از «اسکناس یا تعهدات مشابه» که توسط ذخایر مالی اعضاء پرداخت می‌شود، به انجام تراکنش بپردازند.

اسناد بدهکاری و تغییرات ارزش

در این زمینه ممکن است IOUs یا اسناد بدهکاری دولت‌ها نیز مورد پذیرش باشند. این اسناد بدهی هم ممکن است توسط دلار، فلزات گران‌بها(دولت ایالات متحده تا سال ۱۹۳۴ با استفاده از طلا و تا سال ۱۹۶۰ با استفاده از نقره این کار را می‌کرد) و در مورد السالوادور با استفاده از رمزارز بیت کوین پشتیبانی شود.

بانک جهانی السالوادور پذیرش بیت کوین BTC

 در بخش ۹ ماده II اساسنامه‌ی بانک جهانی نیز توضیح اده شده که دارایی‌های پرداخت شده توسط اعضاء به این بانک باید به طور مداوم ارزیابی مجدد شوند(احتمالاً در برابر معیارهای واقعی همچون دلار ایالات متحده). در این حالت اگر پس از ارزیابی مجدد ارزش یک ارز محلی کاهش یافته باشد، بانک جهانی باید برای بازپس‌گیری ارزش از دست رفته کاری انجام دهد:

هرگاه ارزش اسمی ارز یکی از اعضاء افزایش یافت، بانک باید در مدت زمان معقولی مبلغ ارز برابر با افزایش ارزش آن را به عضو مذکور باز گرداند، و برعکس. World Bank

این بدان معناست که اگر ارزش یک واحد پولی محلی کاهش یابد، با عضو تماس ماریجین گرفته می‌شود تا در یک چهارچوب زمانی معقول «مبلغ اضافی لازم برای نگهداری ارزش ارائه شده به بانک را پرداخت نماید». به بیان دیگر، زمانی که ارزش بیت کوین روند نزولی به خود بگیرد، بانک جهانی روند انباشت و نگهداری BTC بیشتر را آغاز خواهد کرد.

البته همه‌ی این موارد به این بستگی دارد که آیا بانک جهانی به حق حاکمیت السالوادور در انتخاب واحد پولی خود احترام می‌گذارد یا خیر.

پاسخ قاطعانه‌ی بانک جهانی

البته لازم به نتیجه‌گیری از پیش تعیین شده نیست. چند روز قبل خبرگزاری رویترز از این نهاد مالی بزرگ در رابطه با این موضوع سوال پرسید و با یک جواب قاطعانه منفی مواجه شد. سخنگوی بانک جهانی در رابطه با این موضوع اعلام کرد که «ما متعهد شده‌ایم که از طرق مختلف به السالوادور کمک کنیم، از جمله شفافیت ارزی و فرآیند‌های نظارتی. درحالیکه دولت این کشور برای بهره‌مندی از رمزارز بیت کوین گام برداشته است، این چیزی نیست که بانک جهانی با توجه به مسائل مربوط به محیط زیست و شفافیت بتواند از آن پشتیبانی کند».

این نگرانی بانک جهانی نسبت به مسائل محیط زیستی درحالیست که طی شش سال گذشته بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار در پروژه‌ی مرتبط با سوخت فسیلی سرمایه‌گذاری کرده است، پروژه‌هایی که حداقل ۶ درصد از کل سرمایه‌گذاری‌های این نهاد مالی را تشکیل می‌دهند. بانک جهانی همچنین پرداخت‌های مبتنی بر طلا را هم می‌پذیرد، درحالیکه معادل این فلز گران‌بها به طور متوسط به ازای هر اونس طلا ۰/۸ تن گاز CO2 تولید می‌کنند.

عدم آگاهی

با تمام این تفاسیر، بانک جهانی همچنان نگران محیط زیست و ردپای کربن بیت کوین است. بنابراین آن‌ها خوشحال خواهند شد که بدانند طبق برخی آمار، نزدیک به ۷۶ درصد صنعت استخراج بیت کوین در سراسر جهان با استفاده از انرژی‌های تجدید‌پذیر صورت می‌گیرد.

در رابطه با شفافیت نیز باید توضیح داده شود که تمام معاملات و تراکنش‌های صورت گرفته در شبکه‌ی بیت کوین در یک دفتر دیجیتال غیرقابل دستکاری به ثبت رسیده و همه‌ی فعالان بازار می‌توانند جزئیات آن را مشاهده کنند. این مسئله باعث شده تا رمزارز بیت کوین در حال حاضر شفاف‌ترین شبکه‌ی پولی موجود در جهان باشد.

نظر شما در رابطه با مطالب ذکر شده در این مقاله و عدم آگاهی بانک جهانی نسبت به بیت کوین و صنعت رمزارزها چیست؟ چه راهکاری وجود دارد تا آمار و ارقام مربوط به ردپای کربن بیت کوین به صورت شفاف در اختیار نهاد‌های بزرگ مالی جهان قرار داده شده و صنعت رمزارزها بتواند به عنوان یک صنعت پاک پذیرفته شود؟

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا