
- در ماه آوریل کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) با انتشار چندین نامه هشدار آمیز به صرافی مبادله رمزارز بایننس (Binance) از مقامات این پلتفرم شناخته شده خواست تا توضیحات کتبی در رابطه با تبلیغات و پستهای غیرمجاز خود در وبسایتها و حساب کاربری رسمی در فیسبوک ارائه کنند. حال به نظر میرسد که پلتفرم مذکور نتوانسته در بازه زمانی مشخص شده مدارک و توضیحات لازم را ارائه کند. برهمین اساس کمیسیون SEC به بهانه عدم اجرای مقررات مالی از طرف بایننس یک پرونده قضائی علیه بزرگترین پلتفرم مبادله رمزارز جهان تشکیل داده است.
شکایت از بایننس
کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) به تازگی یک شکایت کیفری علیه صرافی بایننس (Binance) بزرگترین پلتفرم مبادله رمزارز در جهان تشکیل داده است. این شکایتنامه به دلیل «فعالیت غیرقانونی در زمینه تجارت داراییهای دیجیتال بدون کسب مجوزهای لازم» تنظیم شده است.
پیش از آغاز اقدامات قانونی، کمیسیون مذکور در ماه آوریل چندین نامه هشدار آمیز صادر کرده بود و از صرافی بایننس خواسته بود تا توضیحات کتبی در رابطه با تبلیغات و پستهای غیرمجاز خود در وبسایتها و حساب کاربری رسمی در فیسبوک ارائه کنند. این تبلیغات مربوط به کسب و کار بایننس در کشور تایلند هستند.
با این حال، به نظر میرسد که صرافی شناخته شده بایننس نتوانسته در بازه زمانی مشخص شده پاسخ مناسبی به کمیسیون SEC ارائه کند.

کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده با انتشار بیانیهای در رابطه با این موضوع توضیح داده است که «طرح شکایت قانونی صرفاً آغاز رویه کیفری است. ابتدا یک تحقیق رسمی آغاز شده و سپس وکیل عمومی توصیه میکند که آیا باید پیگرد قانونی آغاز شود یا خیر. در نهایت دادگستری گناهکار بودن یا نبودن را مشخص میکند».
جریمه نقدی و کیفری
در بخش دیگری از بیانیه کمیسیون SEC توضیح داده شده که «متخلفان بندهای ۲۶ و ۶۶ این حکم به مجازات زندان از دو تا پنج سال، و همچنین جریمه نقدی ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار دلاری محکوم خواهند شد».
در ادامه نماینده کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا تأکید کرد که تنها پلتفرمهایی که طبق قوانین موجود توانسته مجوزهای لازم برای ارائه خدمات مرتبط با مشاغل حوزه داراییهای دیجیتال را کسب کنند، اجازه فعالیت در این زمینه را دارند.
به گفته وی «اخبار مربوط به تشکیل پرونده علیه صرافی بایننس اصلاً تعجبآور نیست، زیرا پیش از این کمیسیون SEC چندین مرتبه به این پلتفرم هشدار داده بود».
اخبار مربوط به این رویداد سریعاً به موضوع مورد بحث در محافل رمزارزی و همچنین خبرگزاریهای بزرگ این حوزه تبدیل شد و در شبکههای اجتماعی مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتیجهگیری بر عهده کاربران یا SEC
برخی مبادلهگران صنعت رمزارز بر این باوراند که این مسئله بین کمیسیون SEC و صرافی بایننس بوده و هیچ ارتباطی با مشتریان این پلتفرم ندارد، درحالیکه حق تصمیمگیری در مورد ادامه فعالیت یا توقف مبادله در بایننس بر عهده خود معاملهگران است.
برخی دیگر معتقداند که وظیفه کمیسیون SEC حفاظت از سرمایهگذاران و مبادلهگران بوده و پس از اعلام شکایت علیه بایننس، کاربران باید هرچه سریعاً فعالیتهای مبادلاتی در این پلتفرم را متوقف کنند.
منابع نزدیک به پلتفرم بایننس اعلام کردهاند که کسب و کار این پلتفرم در کشور تایلند بسیار کوچکتر از آن است که نیاز به دریافت مجوز باشد. به گفته یکی از مقامات این پلتفرم «من فکر میکنم که بایننس به زودی تبلیغات به زبان تایلندی را متوقف خواهد کرد تا از تداوم مشکلات پیش آمده با نهادهای قانونگذاری جلوگیری کند».
شایان ذکر است که در تاریخ ۲۸ام ژوئن، سازمان رفتارهای مالی انگلستان (FCA) ادامه فعالیت بایننس در این کشور را ممنوع اعلام کرد.
در همان روز، بایننس تصمیم گرفت تا فعالیت مبادلاتی خود در انتاریو کانادا متوقف کند، زیرا نهادهای تنظیمکننده در این منطقه بایننس را به عدم رعایت قوانین و مقررات مالی متهم کرده بودند.
این درحالیست که نهادهای قانونگذار کشور آلمان نیز اخیراً به پلتفرم بایننس در رابطه با اجرای مقررات موجود هشدار دادهاند.
نظر شما در رابطه با مشکلات پیش آمده برای صرافی بایننس چیست؟ آیا نهادهای قانونگذاری سراسر جهان به دنبال محدودسازی بایننس و فشار بر صنعت داراییهای رمزارزی بوده و این پرونده قضائی جزء کوچکی از این برنامه است؟