اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

یوان دیجیتالی از ویژگی قراردادهای هوشمند پشتیبانی خواهد کرد

بانک مرکزی چین در گزارش پیشرفت پروژه «یوان دیجیتالی» اعلام کرد که برنامه‌ریزی برای پرداخت خودکار ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین با استفاده از ویژگی قراردادهای هوشمند امکان‌پذیر خواهد بود

نکات برگزیده مطلب
  • دولت چین به‌طور جدی تلاش می‌کند تا به سرعت ارز دیجیتالی خود را در اختیار شهروندان این کشور قرار دهد. در همین راستا، بانک مرکزی چین در گزارش اخیر خود اعلام کرد که یوان دیجیتالی از ویژگی قرارداد‌های هوشمند بهره‌مند خواهد شد. بر اساس این گزارش تاکنون ۲۰ میلیون کیف‌پول یوان دیجیتالی ایجاد شده و ۳۵/۵ میلیارد آر.ام.بی (RMB) به کمک ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین مبادله شده است.

ویژگی قرارداد‌های هوشمند در یوان دیجیتالی وجود خواهد داشت

بانک مرکزی چین به آرامی طرح آزمایش ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین را به دیگر مناطق این کشور گسترش داده است. گزارش پیشرفت پروژه ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین نشان می‌دهد که تاکنون بیش از 20 میلیون کیف‌پول ارز دیجیتالی چین ایجاد شده و در این سیستم 35/5 میلیارد آر.ام.بی (RMB) را به ارزش 5/4 میلیارد دلار پردازش شده است.

یوان دیجیتالی که هم‌اکنون بزرگترین پروژه رمزارز ملی جهان محسوب می‌شود، جایگزین پول نقد یوان نخواهد شد و در حقیقت ارز مکمل پول نقد محسوب می‌گردد.

ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین از «قابلیت برنامه‌ریزی برای قرارداد هوشمند» برخوردار خواهد بود. بانک مرکزی چین اعلام کرد که امکان برنامه‌ریزی قرارداد‌های هوشمند در یوان دیجیتالی وجود خواهد داشت، به‌شرطی که عملکرد آن به عنوان پول را تحت تاثیر قرار ندهد و این ویژگی بر امنیت و سازگاری با قوانین استوار خواهد بود. همچنین ویژگی قراردادهای هوشمند امکان استفاده از ارز دیجیتالی یوان برای پرداخت‌‌های خودکار را فرآهم خواهد کرد.

ویژگی قرارداد‌های هوشمند یکی از هفت ویژگی ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین (شامل امکان فعالیت ناشناس، هزینه کم و …) را تشکیل می‌دهد. بانک مرکزی چین اعلام کرد که امکان فعالیت ناشناس به‌طور مطلق وجود ندارد و هویت کاربران توسط مجریان قانون قابل شناسایی خواهد بود.

حفاظت از حریم خصوصی کاربران

بر اساس ادعای بانک مرکزی چین؛ سیستم الکترونیکی یوان دیجیتالی (e-CNY) در مقایسه با سیستم‌های سنتی پرداخت الکترونیکی، اطلاعات کمتری را از تراکنش‌ها جمع‌آوری می‌کند و به‌طور پیش‌فرض گزارش تراکنش‌ها را سازمان‌های دولتی ارائه نمی‌کند مگر آن‌که از سوی مجریان قانون درخواست شود.

بانک مرکزی چین برای محافظت از هویت کاربران، مسدود کردن درخواست‌ اطلاعات و پیاده‌سازی پروتکل‌های امنیتی و حفاظت از حریم شخصی یک «دیوار آتش (Firewall)» را بر روی یوان دیجیتالی نصب خواهد کرد. با این وجود، امکان استفاده ناشناس از ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین وجود نخواهد داشت.

در طول چند ماه گذشته استفاده از قرارداد‌های هوشمند در شبکه رمزارزهای عمومی همانند اتریوم به‌شدت افزایش یافته است. اما ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین به رمزارزهای غیرمتمرکز شباهت ندارد. بانک مرکزی چین معتقد است که به دلیل «فقدان ارزش ذاتی، نوسان‌های قیمتی، بازدهی پایین تبادل رمزارزها و مصرفی انرژی بالا» امکان استفاده از این ابزارهای مالی در فعالیت‌های اقتصادی روزمره وجود ندارد.

ادعا شده است که رمزارزها (همانند بیت کوین و …) غیرمتمرکز و ناشناس هستند. با این وجود، رمزارزها فاقد ارزش ذاتی هستند، نوسان‌های قیمتی زیادی دارند، بازدهی خرید و فروش این دارایی‌ها پایین بوده و مصرف انرژی زیادی دارند و در نتیجه به‌سختی می‌توان از رمزارزها در فعالیت‌های اقتصادی روزمره استفاده کرد. بانک مرکزی چین

در حالی که رمزارزهای غیرمتمرکز، به‌طور عادلانه و برابر دسترسی تمامی مردم جهان به یک سیستم مالی را امکان‌پذیر می‌کنند. ایجاد کیف‌پول و فعالیت در شبکه رمزارزهای عمومی به‌سادگی امکان‌پذیر است و این ابزارهای مالی در برابر سانسور مقاوم هستند. از طرفی خِرَد جمعی به‌جای سازمان و یا افراد خاص پروژه را هدایت می‌کند که بهره‌وری را افزایش و نرخ خطا را کاهش می‌دهد.

نگرانی بانک مرکزی چین از گسترش رمزارزهای پایدار

رمزارزهای پایدار به نسبت یک به یک با استفاده از ارزهای فیات ]همانند دلار آمریکا در رمزارز یو.اس.دی.تی (USDT)[ پشتیبانی می‌کنند و از همین جهت به ارزهای دیجیتالی بانک‌های مرکزی شباهت دارند اما دولت‌ها انتشار و پشتیبانی از ارزهای دیجتالی بانک‌های مرکزی را بر عهده دارند و رمزارزهای پایدار توسط شرکت‌ها منتشر می‌شوند.

بانک مرکزی چین در گزارش اخیر خود نسبت به انتشار رمزارزهای پایدار توسط شرکت‌های خصوصی نیز ابراز نگرانی کرده است. از نظر بانک مرکزی چین انتشار رمزارزهای پایدار توسط موسسات تجاری «ریسک‌ها و چالش‌هایی را برای سیستم پولی، سیستم پرداخت، سیستم تسویه مبادلات، سیاست‌های پولی و مدیریت جهانی سرمایه در سطح بین‌المللی ایجاد می‌کند.

رویکرد سختگیرانه چین در مقابل رمزارزها این کشور را به یکی از قلمروهای مخالف بیت کوین و دیگر رمزارزها تبدیل کرده است. در همین زمان چین محدوده آزمایش یوان دیجیتالی را گسترش داده و یوان دیجیتالی هم‌اکنون در پکن نیز مورد آزمایش قرار می‌گیرد.

نظر شما نسبت به گزارش اخیر بانک مرکزی چین از پیشرفت یوان دیجیتالی چیست؟ آیا انتشار ویژگی قرارداد‌های هوشمند موجب گسترش استفاده از ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین خواهد شد؟ آیا دولت چین با گسترش رمزارزهای پایدار مقابله خواهد کرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دکمه بازگشت به بالا