- پلتفرم تجزیه و تحلیل چینالیسیس (Chainalysis) اخیراً گزارشی منتشر کرده است که در آن به بررسی میزان پذیرش داراییهای رمزارزی در کشورهای مختلف پرداخته شده است. به گزارش محققان چینالیسیس، در حال حاضر بالاترین میزان پذیرش رمزارز نه به اروپا و آمریکا، بلکه به قاره آفریقا تعلق دارد. لیست منتشر شده توسط این پلتفرم نشان میدهد که کشورهایی همچون کنیا، نیجریه، آفریقای جنوبی و تانزانیا اکنون در لیست ۲۰ کشور برتر جهان از لحاظ پذیرش داراییهای رمزارزی قرار گرفتهاند.
آفریقا میتازد
بدون شک با نگاهی به اخبار و اطلاعات مربوط به صنعت رمزارزها میتوان گفت که روند پذیرش این ارزهای دیجیتال نوظهور تسریع یافته است. این امر به ویژه در اقتصادهای رو به رشد آسیا روندی نمایی داشته و طی چند ماه گذشته تعداد کاربران صنعت رمزارز در این منطقه افزایش یافته است.
با این حال به نظر میرسد که در زمینه رشد میزان پذیرش داراییهای رمزارزی منطقه آفریقا در حال پیشتازی است و به دلیل بهبود وضعیت اقتصادی این بخش از جهان، طی ۱۲ ماه گذشته میزان پذیرش داراییهای رمزارزی و استفاده از این ارزهای دیجیتال بالغ بر ۱۲۰۰ درصد افزایش یافته است. این مسئله باعث شده تا آفریقا به یک بازار هیجانانگیز و پویا برای صنعت رمزارز تبدیل شود.
طبق تازهترین گزارشات منتشر شده توسط پلتفرم تجزیه و تحلیل چینالیسیس (Chainalysis)، کشورهای آفریقایی همچون کنیا، نیجریه، آفریقای جنوبی و تانزانیا اکنون در لیست ۲۰ کشور برتر جهان از لحاظ پذیرش داراییهای رمزارزی قرار گرفتهاند.
نیاز به حوالههای مالی و ساخت یک پناهگاه ذخیره ارزش در برابر تورم موجود در کشورهایی که اقتصاد بحرانی دارند، باعث شده تا پلتفرمهای نقطه به نقطه (P2P) در منطقه آفریقا شدیداً مورد توجه قرار گرفته و نقش اساسی در روند پذیرش داراییهای رمزارزی داشته باشند.
بخشهای مهم گزارش چینالیسیس
در بخشهایی از گزارش پلتفرم چینالیسیس آمده است «یکی از مهمترین ترندهای آفریقا طی یک سال گذشته رشد سرسامآور صرافیهای مبادله رمزارز نقطه به نقطه است. اما چرا این پلتفرمهای مبادلاتی در منطقه آفریقا محبوب شدهاند؟ یکی از این دلایل آن است که برخی کشورها مانند نیجریه و کنیا، با تصویب قوانین ضد رمزارز و یا ارسال دستورالعملهای منع انجام تراکنشهای رمزارزی به بانکها اعلام کردهاند که حق انجام تراکنش با کسب و کارهای مرتبط با صنعت رمزارز و ارائه خدمات مالی به آنها را ندارند».
در ادامه توضیح داده شده که «با این حال، این مسئله باعث ایجاد مشکل در روند فعالیت پلتفرمهای مبادلاتی نقطه به نقطه نشده است، پلتفرمهایی که خدمات نگهداری نداشته و به مشتریان خود اجازه میدهند که به صورت مستقیم بین خودشان مبادله کنند. از این نقطه به بعد مشتریان اینگونه پلتفرمها میتوانند رمزارزهای خود را به حساب صرافیهای آنلاین متمرکز ارسال کرده و به گزینههای مبادلاتی بیشتری دسترسی داشته باشند».
شاخص پذیرش رمزارز چه میگوید
در شاخص پذیرش رمزارز چینالیسیس نشان داده شده که کشور کنیا توانسته در بین ۵ کشور برتر از لحاظ پذیرش و استفاده از رمزارزها قرار بگیرد. در جایگاه بعدی کشور نیجریه قرار دارد، درحالیکه آفریقای جنوبی، قنا و تانزانیا به ترتیب در رتبههای شانزدهم، هفدهم و نوزدهم قرار دارند. در این لیست کشور ویتنام جایگاه نخست از نظر پذیرش داراییهای رمزارزی در بین شهروندان را از آن خود کرده است.
این گزارشات چینالیسیس درحالیست که چندی قبل پلتفرم کریپتو داتکام (Crypto.com) هم به جهش چشمگیر تعداد کاربران صنعت رمزارز در سراسر جهان و در نیمه ابتدایی سال ۲۰۲۱ اشاره کرده بود. گفته شده که در سال ۲۰۲۱ مجموع تعداد کاربران صنعت رمزارز از ۲۲۰ میلیون نفر هم فراتر رفته است.
نظر شما در رابطه با رشد ناگهانی سطح پذیرش داراییهای رمزارزی در منطقه آفریقا چیست؟ چه عواملی باعث پذیرش رمزارزها در کشورها آفریقایی و آسیا شده است؟