با استفاده از اسکنهای اینترنتی، محققان در ارتباطات مخابراتی مصر بستههای اطلاعاتی پیدا کردهاند که گواه از این موضوع میدهد. ترافیکهای بدون رمزگذاری شده (که از http استفاده میکنند نه https) به اسکریپتهای استخراج رمزارز در جستجوگر اینترنتی هدایت میشوند. محققان توضیح دادند این عمل که به منظور کسب درآمد از کاربران صورت گرفته بسیار ناامید کننده است.
گزارشگران بدون مرز اعلام کردهاند که مصر رتبهی 161 از 180 کشور جهان در رابطه با آزادی مطبوعاتی سال 2017 را کسب کرده و گزارش دادهاند که 800 نفر از سال 2013 تاکنون در مصر اعدام شدهاند. در این کشور روزنامهنگاران، مدافعان حقوق بشر و معترضین با بازداشتهای دسته جمعی، شکنجه و حتی ناپدید شدن روبرو بودهاند.
پس از بررسیهای گسترده این تیم توانست منبع آلودگیهای مصر و ترکیه را ردیابی کرده و به دستگاههای Sandvine Packetlogic برسد که یک شرکت آمریکایی طی بخشی از یک قرارداد 6 میلیون دلاری این دستگاهها را به ترکیه فروخته است. انجام این مبادله در آن زمان باعث شد تا یک عضو برجستهی این شرکت در اعتراض به انجام این فروش دست به استعفا بزند.
طرز برخورد با رمزارزها در مصر به شدت مذهبی است تا جایی که در اویل سال جاری یکی از رهبران مذهبی مصر خواستار ممنوعیت بلاکچین در این کشور شده بود و اعلام کرده بود که بیتکوین در قوانین شریعت آنها غیرقانونی محسوب میشود.
این نوع از حملات در سالهای اخیر به شدت افزایش یافته است و آزمایشگاههای تحقیقاتی نیز اعلام کردهاند که تا کنون ۱.۵ میلیارد دستگاه آسیب دیده است. البته صاحبان وبسایتها از این تکنولوژی به عنوان یک راه جایگزین برای ad-hosting استفاده میکنند، با این حال استفادهی اصلی توسط هکرها صورت میگیرد که سیستم کابران را بدون اینکه اطلاعی داشته باشند در اینترنت به خدمت خود میگیرند.
استفادهی این چنین نرمافزارهایی در کشورهای مصر و ترکیه نه تنها به ما یادآور میشود که در این کشورها وضعیت حقوق بشری چگونه است، بلکه نشاندهندهی جاسوسی دولتی در سطح جهانی است. و در آخر باید بگوییم که همانطور که در سال ۲۰۱۸ میلادی به سمت جلو حرکت میکنیم، اینترنت به طور روز افزون از یک وسیلهی ارتباطی برای شهروندان به سمت تبدیل شدن به یک وسیلهی جاسوسی در حرکت است.
به نظر شما راه جلوگیری از سوء استفادههای اینترنتی چیست؟ نظر خود را در بخش دیدگاهها به اشتراک بگذارید.