- یکی از استراتژیستهای برجسته جیپی مورگان (JPMorgan) اخیراً اظهار نموده که ارز منصفانه رمزارز اتر بسیار پایینتر از چیزیست که امروز شاهد آن هستیم. طبق مجموعهای از اندازهگیریهای صورت گرفته براساس فعالیت شبکه، این محقق و استراتژیست اعلام نموده که ارزش واقعی هر واحد رمزارز ETH چیزی حدود ۱۵۰۰ دلار و تقریباً ۵۵ درصد ارقام فعلی است. به گفته وی یکی از اصلیترین دلایل کم بودن ارزش اتریوم آن است که ETH دیگر یک پروه منحصر به فرد توصیف نشده و با سایر پروژههای بلاکچینی از جمله سولانا (Solana) و آوالانچ (Avalanche) رقابت میکند.
اتریوم کمارزش
نیکلاس پانیگریتزوغلو (Nikolaos Panigirtzoglou) مدیر برنامهریزی در بانک بزرگ جیپیمورگان (JPMorgan) اخیراً با انتشار گزارشی اعلام کرده است که رمزارز اتریوم (ETH) در حال حاضر با قیمتی بالاتر از قیمت واقعی خود در بازار عرضه شده است. پانیگریتزوغلو با بررسی سطح فعالیتهای شبکه و همچنان انجام آزمایشات مختلف سی دارد تا به قیمت واقعی و منصفانه این دارایی برسد.
این محقق به همراه تیم خود اعلام کردهاند که قیمت واقعی هر واحد رمزارز ETH باید چیزی حدود ۱۵۰۰ دلار باشد، رقمی که ۵۵ درصد کمتر از ارزش فعلی اتریوم در بازار است.
وی به عنوان یکی از استراتژیستهای برجسته جیپیمورگان معتقد است که روند افزایش قیمت اتریوم در نتیجه اعتماد کاربران به آینده روشن این پروژه و پیشرفتهای احتمالی آن تداوم یافته است. او بیان میکند:
ما به هشریت شبکه اتریوم و همچنین تعداد آدرسهای منحصر به فرد نگاه کردیم تا بتوانیم ارزش واقعی اتریوم را تخمین بزنیم. هرچه تلاش کردیم اعداد بدست آمده از ۱۵۰۰ دلار بالاتر نمیرفت. یک علامت سوال اینجا باقی میماند. قیمت فعلی اتریوم بیانگر افزایش تصاعدی سطح استفاده و ترافیک شبکه است، روندی که ممکن است همیشه محقق نشود. Nikolaos Panigirtzoglou
پروژههای دیگر در حال پیشرفت هستند
بخشی از نتایج بدست آمده از تحقیقات تیم پانیگریتزوغلو بر این اساس استوار است که پروژه اتریوم دیگر یک پروژه بلاکچینی منحصر به فرد نیست. اتریوم پیشگام مفهوم و اجراء ایده قراردادهای هوشمند در بازار رمزارزها بود. اما این ویژگی اکنون توسط تعداد قابل توجهی از پروژههای بلاکچینی مورد استفاده قرار گرفته است، پروژههایی که به عنوان «قاتل اتریوم» شناخته میشوند. این پروژهها اکنون به دنبال آن هستند که جایگاه اتریوم را کسب کرده و خودشان را پس از بیت کوین، به عنوان برترین رمزارز ثانویه معرفی کنند.
به گفته آقا پانیگریتزوغلو:
این ویژگی دیگر منحصر به فرد نیست. هم اکنون میتوانید شاهد به چالش کشیدن اتریوم توسط پروژههای دیگری همچون بایننس، سولانا و مواردی از این دست باشید. بدون شک در آینده نیز پروژههای بیشتری وجود خواهد داشت. Nikolaos Panigirtzoglou
رقابت تنگاتنگ
البته اشاره به یک نکته واجب است، اینکه بسیاری از این پروژههای جدید با قدرت به بازار وارد میشوند اما غلبه بر اتریوم و جایگاه ویژه این رمزارز ثانویه در بازار کار اصلاً سادهای نیست. حتی با وجود سرمایهگذاری عظیم صندوقهای مالی در اینگونه پروژههای نوظهور، بخش قابل توجهی از نوآوریهای موجود ابتدا در شبکه اتریوم پدیدار شده و سپس به شبکههای دیگر راه مییابد.
به عنوان مثال میتواند به اقتصاد غیرمتمرکز (DeFi) و توکنهای غیرمثلی (NFTs) اشاره کرد که ابتدا در شبکه اتریوم ظاهر شده و سپس به بلاکچینهای دیگر راه یافتند.
این مسئله همان چیزیست که جک اوهولران (Jack O’Holleran) مدیرعامل پلتفرم سکیل لبز (Skale Labs) در رابطه با آن صحبت کرده است. به گفته وی «علیرغم مشارکتها و قراردادهای همکاری بزرگی که بر روی سایر بلاکچینها معرفی میشوند، ما همچنان شاهد آن هستیم که اکثریت مطلق توسعهدهندگان به گرداب اتریوم باز میگردند».
نظر شما در رابطه با صحبتهای استراتژیست برجسته بانک جیپی مورگان چیست؟ آیا قیمت واقعی اتریوم همان ۱۵۰۰ دلار بوده و سایر پروژههای رمزارزی به زودی جایگاه آن را تصاحب خواهند کرد؟