اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

بانک مرکزی اتحادیه اروپا: سقوط شبکه Terra، ریسک رمزارزهای پایدار برای ثبات اقتصادی جهان را برجسته می‌کند

بانک مرکزی اتحادیه اروپا (ECB)، در گزارش اخیر خود رمزارزهای پایدار را مورد ارزیابی قرار داده و خواستار تشدید نظارت‌ها و تدوین قوانین سختگیرانه‌تری برای این حوزه شده است

نکات برگزیده مطلب
  • گسترش بازار رمزارزها موجب شده تا بانک‌داران این حوزه را تهدید جدی‌تری برای سیستم فرسوده بانکی ارزیابی کنند. در این میان، سقوط شبکه ترا (Terra) بهانه لازم برای اعمال سختگیری بیشتر بر حوزه رمزارزها را در اختیار مخالفان رمزارزها قرار داده است. بانک مرکزی اتحادیه اروپا (ECB)، در گزارش اخیر خود رمزارزهای پایدار و امکان استفاده از این ابزارهای مالی در حوزه پرداخت را مورد ارزیابی قرار داده است.

جایگاه رمزارزهای پایدار از دیدگاه بانک مرکزی اتحادیه اروپا

بانک مرکزی اتحادیه اروپا (ECB)، گزارشی را منتشر کرده که در آن رشد بازار ارزهای دیجیتال و ریسک‌هایی که برای سیستم مالی به‌همراه دارد را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.

بخشی از این گزارش به رمزارزهای پایدار و اهمیت این دارایی‌ها برای اکوسیستم رمزارزها اختصاص دارد. رمزارزهای پایدار امروزه به ابراز کلیدی مهمی در جریان مبادلات حوزه رمزارزها تبدیل شده‌اند و نقش مهمی در تامین نقدینگی به اکوسیستم‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi) دارند.

این بانک مرکزی، امکان استفاده از رمزارزهای پایدار در سیستم‌های مالی سنتی را نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. با این وجود، به‌دلیل فقدان نظارت کافی بر روی رمزارزهای پایدار و ناپایداری رمزارزهای پایدار الگوریتمیک همانند یو.اس.تی (UST) در شبکه ترا نتیجه‌گیری کرد که چنین اقدامی آثار اقتصادی نامطلوبی را به‌همراه خواهد داشت.

در این گزارش می‌خوانیم:

بزرگترین رمزارزهای پایدار نقش مهمی در تامین نقدینگی بازار مبادلات رمزارز دارند. به‌همین دلیل، شکست یکی از بزرگترین پروژه‌های رمزارزهای پایدار می‌تواند پیامد‌های گسترده‌ای برای بازار مبادلات رمزارز به‌همراه داشته باشد. بانک مرکزی اتحادیه اروپا

رمزارزهای پایدار ابزار مناسبی برای حوزه پرداخت نیستند

سقوط اخیر شبکه ترا (Terra) نه‌تنها دیگر پروژه‌های رمزارزهای پایدار الگوریتمیک را به چالش کشید، بلکه رمزارز پایدار شرکت تتر؛ یعنی USDT نیز برای مدت کوتاهی پیوند خود را با ذخایر دلاری خود از دست داده و نرخ مبادلات آن نزدیک به ۱۰ درصد کاهش یافت.

بانک مرکزی اتحادیه اروپا ایده استفاده از رمزارزهای پایدار به‌عنوان ابزار پرداخت را رد کرده و ادعا کرد که سرعت ارسال تراکنش‌‌های مبتنی بر رمزارزهای پایدار، هزینه‌ها و همچنین شرایط بازپرداخت دارایی‌ها نشان می‌دهد که رمزارزهای پایدار ابزار مناسبی برای استفاده در حوزه پرداخت نیستند.

بانک مرکزی اتحادیه اروپا برای کسب اطمینان از این‌که رمزارزهای پایدار ثبات مالی در کشورهای اروپایی را تهدید نمی‌کنند، تشدید اقدامات نظارتی و تدوین قوانین سختگیرانه‌تری را پیشنهاد کرد. بر اساس این گزارش، ارائه‌دهندگان خدمات اروپایی در بازار رمزارزهای پایدار فعالیت چندانی نداشته‌اند و به‌همین دلیل استفاده از رمزارزهای پایدار در اروپا محدود است.

اتحادیه اروپا اخیرا چهارچوب پیشنهادی برای فعالیت شرکت‌های ارائه دهنده خدمات مبتنی بر رمزارزها (CASPs) را با عنوان بازار دارایی‌های رمزنگاری (MiCa) تایید کرد. این چهارچوب قوانینی را شامل می‌گردد که شرکت‌های منتشر کننده رمزارزهای پایدار، پلتفرم‌های معاملاتی و سرویس‌های کیف‌پول را شامل می‌گردد.

نگرانی از تاثیرات رمزارزهای پایدار بر ثبات اقتصادی جهان در اظهارات قانون‌گذاران و بانک‌داران قابل مشاهده است. بر اساس گزارش کوینیت، اریک روزنگرین (Eric Rosengren)، یکی از مقامات بانک مرکزی آمریکا، در سال گذشته رمزارز پایدار شرکت تتر (USDT) را نوعی خطر بالقوه برای ثبات سیستم پولی توصیف کرده بود.

نظر شما نسبت به گزارش بانک مرکزی اتحادیه اروپا (ECB) در رابطه با رمزارزهای پایدار و نقش این دارایی‌ها در ثبات اقتصادی جهان چیست؟ آیا در آینده شاهد اعمال محدودیت‌های بیشتری بر روی رمزارزهای پایدار خواهیم بود؟ نظر خود را به‌صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دکمه بازگشت به بالا