
- یازدهمین نمایشگاه بینالمللی بورس،بانک و بیمه از روز دوشنبه 27 فروردین 1397 در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی شروع به کار کرده است. در این نمایشگاه، فرابورس ایران رویداد استارتآپی FinStars را برگزار کرد که طی آن سخنرانانی در 3 روز پیاپی با موضوع رمزارز و بلاکچین به سخرانی، تبادل نظر و ارائهی ایده پرداختند.
در اولین روز این رویداد، از ساعت 14 تا 15 آقای عباس آشتیانی با موضوع “بیتکوین چیست و چگونه کار میکند؟” و از ساعت 16 تا 17 آقای محمد رضا ناطقی از اعضای تیم کوینیت با موضوع “بررسی چشمانداز صنعت ماینینگ” به سخنرانی پرداختند. تیم کوینیت با حضور در این رویداد، اهم مطالب آن را به سمع و نظر شما خواهد رساند.
در دومین روز این رویداد، از ساعت 11 تا 12 آقای یاشار راشدی با موضوع “آشنایی با تعدادی از رمزارزهای معروف و پروژههای آنها” و از ساعت 13 تا 14 آقای خلیلی با موضوع “دربارهی ریپل” پذیرای حاضرین بودند.
در ادامه از ساعت 15 تا 16 آقای حجت عباسی به موضوع “ماهیت بلاکچین و کاربردها” و پس آن خانم سبحانی از ساعت 17 تا 18 به موضوع “استارتاپ فینتکی بلاکچینی” ایراد سخن کردند.
در سومین روز این رویداد، از ساعت 12 تا 13 آقای سعید خوشبخت با موضوع “کاربردهای بلاکچین در بورس، بانک و بیمه” و از ساعت 14 تا 15 آقای علیرضا غیاث با موضوع “برنامهنویسی در محیط بلاکچین” به سخنرانی کردند.
در پایان نیز از ساعت 16 تا 17 سخنرانی آقای دکتر قدوسی با موضوع “داینامیک” پایان بخش این رویداد بود.
خلاصهای از گفتههای آقای محمد رضا ناطقی از اعضای تیم کوینیت در روز اول رویداد:
- صنعت ماینینگ در ایران بسیار به صرفه است به چند دلیل:
1- پول برق ارزان است
2- تبدیل ارز سبب افزایش درآمد میشود - در بسیاری از فارمهای استخراج رمزارز از گرمای تولید شده توسط فارم، برای تولید محصولات کشاورزی استفاده میشود
- در حال ورود به انقلاب صنعتی چهارم هستیم و رمزارزها میتوانند ارز مرجع این انقلاب باشند، چون ارز استفاده شده در این انقلاب باید ارزان، قابل رهگیری و امن باشد
- علیرغم سیستم PoW، سیستمهای تایید دیگری مانند PoS وجود دارند که ممکن است آیندهی کریپتوکارنسیها باشند اما هنوز به بلوغ لازم نرسیدهاند
- هزینهی نهایی استخراج یک بیتکوین در حال حاضر برای یک ماینر ایرانی حدودا 3000 دلار هست، این رقم در کشوری مانند ونزوئلا حدود 500 دلار و در کرهجنوبی حدود 26 هزار دلار است! پس یک ماینر ساکن در کرهجنوبی بجای استخراج باید بیتکوین بخرد تا براش صرفهی اقتصادی داشته باشد
- 71 درصد قدرت پردازشی شبکهی بیتکوین متعلق به کشور چین است و پس از آن کشورهای هند، گرجستان، ایسلند، ونزوئلا و آمریکا قرار دارند، البته این آمارها مداوم در حال تغییر هستند
- کریپتوکارنسی اولین بازار مالی دنیا است که 24 ساعته کار میکند
- سختی شبکهی بیتکوین در بازهی زمانی 2 ساله حدودا 7 برابر شده است و در کنار آن مصرف برق شبکهی بیتکوین 6 برابر شده است که نشان دهندهی سرعت پیشرفت تکنولوژی است که مصرف انرژی را کاهش داده است
- به مرور که سختی شبکه افزایش پیدا میکند، مقدار کمتری بیتکوین دریافت خواهید کرد که این به معنی افزایش ارزش بیتکوین در گذر زمان است
خلاصهای از گفتههای آقای حجت عباسی در روز دوم رویداد:
- ایراد سرورهای مرکزی این است که نهادهای بالادستی میتوانند برای دسترسی افراد محدودیت ایجاد کنند.
- در انتقال ارزش شما از بستر اینترنت مانند تلگرام استفاده میکنید به عنوان مثال برای انتقال فایل، اما در واقع یک کپی از فایل را انتقال میدهید. اما مسئله اینجاست مالکیت فایل را نمیتوان از طریق اینترنت منتقل کرد. بلاکچین این امکان را فراهم میسازد.
- بلاکچین بستری است که به ما کمک میکند بدون حضور شخص سومی، تراکنشهای خود را انجام دهیم.
- شرکتی پیشبینی کرده است که آیندهی کاربردهای بلاکچین تا سال 2025 معادل 22 میلیارد دلار ارزش خواهد داشت.
- حدود 90 درصد بانکهای آمریکای شمالی ورود به تکنولوژی بلاکچین را شروع کرده و در حال ارائهی سرویسهایی بر مبنای بلاکچین هستند.
- فناوری بلاکچین توانسته است در 3 سال گذشته 1.4 میلیارد دلار سرمایه جذب کند که بیشترین سرمایهی جذب شده توسط یک پروژهی تازه وارد است.
- در تمامی مراکزی که نیاز به نهاد سومی است که باید به آن اتکا و اعتماد کرد، میتوان از تکنولوژی بلاکچین استفاده کرد.
- براساس آمار، در 5 حوزهی، صنایع پولی و بانکی،زنجیرهی تامین، بهداشت و اینترنت اشیا، بلاکچین بیشترین کاربرد را خواهد داشت.
- حرکت به سمت تکنولوژی بلاکچین توسط بانکها، تا 70 درصد هزینهی بانکها را کاهش داده است.
- بلاکچین می تواند وام را بصورت یک توکن به مشتری ارایه دهد که این تسهیلات تنها قابل استفاده در مسیر صحیحش است و باعث عدم هدر رفت منابعی مانند وام کالا که معمولا صرف مواردی غیر از خرید کالای ایرانی میشود، گردد.
خلاصهای از گفتههای آقای سعید خوشبخت در روز سوم رویداد:
- بزرگترین سرمایهگذار فناوری بلاکچین در دنیا بانکها هستند، یکی از بزرگترین اتفاقات این عرصه تشکیل کنسرسیوم r3 است که نتیجهی آن ممکن است بوجود آمدن سیستمی مانند Swift اما بدون محدودیتهای فعلی باشد.
- 4 فیلتر مخرب شرکت های مخاطب فن آوری بلاکچین عبارتند از: 1- تنبلی، 2- عدم اعتماد بنفس، 3- تعصب، 4- ترس
- بورس، بانک، بیمه :عموماً مشتریان این شرکت ها از تجربه های کنونی ناامید و ناراضی هستند. آیا میتوان ازبلاکچین برای تحول تجربهی مشتریان در این شرکت ها استفاده کرد؟
- تنها 400 میلیون پوند در بریتانیا خرج بیمه تصادفات ساختگی است. بلاکچین میتوان جلوی فریبکاری را بگیرد.
- آگاهی بیشتر و ریسک کمتر: اینترنت اشیا اطلاعاتی را برای شرکت های بیمه به همراه دارند که می تواند هزینهها و ریسکهای خود را کنترل کنند و طرحهای مختلفی ارایه دهند و تجربه شیرینتری برای مشتریان ایجاد کنند.
- بزودی در حال توسعه و رشد شرکت های بیمه کوچک خواهیم بود که بطور تخصصی در بازار خاصی فعال هستند، بطور مثال بیمه سفر میدهند و اگر پرواز به تاخیر افتاد هزینهی آن درجا به مشتری پرداخت می شود و این موضوع برای مشتری بسیار جذاب است.
- چند نمونه استارتآپ بلاکچینی در حوزه بیمه: insureETH ، Dynamis3، symbiont2، everledgger ، blockverify ، tradle
- کاربردهای بلاکچین برای بانک ها: 1- خدمات درون بانکی، 2- خدمات بین بانکی، 3- خدمات بین المللی، 4- خدمات نوین
- بانکها مجبور خواهند شد با استفاده از قراردادهای هوشمند خدمات خصوصی سازی شده به مشتریان ارایه دهند.
- بدترین وامی که تامین می شود وام سرمایه در گردش برای شرکت هاست و ریسک بالایی برای شرکت ها دارند.
- کارخانه ها همیشه یک کوه چک دارند! و همزمان نیاز به نقدینگی دارند که عملا با این چکها حاصل نمیشود.
و با مدیریت بدهی بین شرکت ها و بانک ها عملا بخشی از این نقدینگی نیاز به تامین ندارد. - پیمان های مالی 2 یا چند جانبه بسیار برای استقلال مالی کشورمان مهم است و هم اکنون این پیمان ها از طریق swift تایید می شود که با مشکلات بسیاری همراه است.
- شناخت مشتری بین بورس،بانک و بیمه مشترک است. هزینه عملیاتی بالایی برای سازمان ها بهمراه دارد.بسیار غیر منعطف است و چهارچوب یکسانی ندارد و می تواند با تغییر این چهارچوب ها مواجعه شود.
تصاویری از این رویداد را در ادامه ببینید: