اخبار و مقالاتتحلیل

آینده‌ی صنعت ماینینگ چه خواهد بود؟

بررسی آینده‌ی این صنعت نوپا و نگاهی به شرکت‌های سرویس‌دهنده ماینینگ

نکات برگزیده مطلب
  • در این مقاله به صورت خلاصه به بررسی تاریخچه و آینده‌ی صنعت ماینینگ، برخی مشکلات پیش‌ روی ماینر‌ها، محاسبه‌ی درآمد و هزینه‌های جاری و همچنین معرفی برخی از بزرگ‌ترین شرکت‌های ارائه دهنده‌ی سرویس‌های ماینینگ می‌پردازیم.

استخراج رمزارزها یا فرایند ماینینگ ۱۱ سال پیش معرفی شد و هنوز به حیات خود باقیست. اما نه ماینینگ در خانه و نه ماینینگ ابری یا مزارع صنعتی بزرگ ماینینگ ممکن است برای ماینرها سودی به همراه نداشته باشد؛ چونکه در این بازار همیشه نوسان وجود دارد و همین امر باعث نامنظم بودن بازده این فعالیت می‌شود.

به نظر می‌رسد که آینده‌ی این صنعت متعلق به شرکت‌ها و کمپانی‌های بزرگ ماینینگ است که به مناطقی که در آن انرژی ارزان‌تر است نقل مکان می‌کنند، زیرا با این کار می‌توانند در هزینه‌ی ماینینگ صرفه‌جویی کرده و درآمد خالص بیشتری کسب کنند. از آنجایی که دسترسی و ساخت چنین کمپانی‌های بزرگی تقریبا ناممکن و پر هزینه است، این شرکت‌ها تنها در مقیاس کوچکی به فعالیت ماینینگ می‌پردازند.

اما به نظر می‌رسد که به تازگی برخی گزینه‌های جدیدی در دسترس قرار گرفته‌اند که به ماینرها راه‌هایی ارزان‌تر، قابل دسترس‌تر، آسان‌تر، کم خطرتر و سود‌آورتری را ارائه می‌دهند.

تاریخچه‌ی مختصری در مورد ماینینگ

فعالیت ماینینگ در سال ۲۰۰۹ به عنوان چیزی که تقریبا هرکسی می‌توانست انجام دهد پدیدار شد. تنها ابزار لازم برای شروع کار تنها یک دستگاه رایانه‌ی معمولی بود که به وسیله‌ی آن می‌توانستید چیزی در حدود ۵ دلار در روز سود داشته باشید. همانطور که فعالیت ماینینگ پیچیده‌تر و رقابتی‌تر می‌شد، کم‌کم سخت‌افزار‌های پردازش مرکزی(همان پردازنده‌ی رایانه یا CPU) جای خود را به قطعات پردازش گرافیکی(کارت‌گرافیک یا GPU) دادند، چونکه این سخت‌افزارها از هسته‌های پردازشی بیشتری برخوردار بودند. پس از کارت‌های گرافیک نوبت به میکروچیپ‌های ویزه‌ رسید که به Gate Array‌های قابل برنامه‌ریزی(FPGAs) یا مدار‌های مجتمع با کاربرد خاص(ASIC) معروف بودند. وجود رقابت و افزایش چشمگیر سختی شبکه‌های ماینینگ باعث افزایش نیاز شبکه به منبع تغذیه و نیروی برق شد، تا جایی که پس از مدت کوتاهی درآمد ماینر‌های معمولی با میزان هزینه‌ی آن‌ها برابر شد. در حقیقت شرکت تحقیقاتی Fundstrat اخیرا پیش‌بینی کرده‌ است که قیمت بیت‌کوین به 1.0X خواهد رسید، یعنی پاداش و سود حاصل از استخراج ۱ بیت‌کوین معادل با تمام هزینه‌های آن خواهد بود و عملا هیچ سودی وجود نخواهد داشت.

پس از افزایش سختی شبکه، برای افزایش شانس و قدرت حل الگوریتم‌های ماینینگ، ماینرها به استخر‌های ماینینگ(Mining pools) روی آوردند، جایی که آن‌ها منابع، سخت‌افزار و درآمد حاصل از فعالیت خود را به اشتراک می‌گذاشتند. با وجود این کار نیز درآمد و سود حاصل از ماینینگ بازهم نامعلوم و نامنظم بود، زیرا نوسانات رمزارز همیشه باعث غیرقابل پیش‌بینی شدن این بازار می‌شد. از بین تمام استخر‌های موجود، سه استخر ماینینگ AntPool، BTC.com و Slush از آن زمان تاکنون به عنوان بزرگ‌ترین استخر‌های ماینینگ در این کسب و کار شناخته می‌شوند.

یکی دیگر از مواردی که ماینر‌ها برای کاهش هزینه‌ها مورد استفاده قرار می‌دهند، ماینینگ ابری یا Cloud Mining است؛ در این روش شما می‌توانید سخت‌افزار یا قدرت هش مورد نیاز خود را از یک شرکت به صورت موقت و از راه دور اجاره کنید(در این روش شرکت‌های مورد نظر به جای شما فعالیت استخراج را انجام می‌دهند به همین دلیل هزینه‌های جانبی از جمله برق مصرفی و نگهداری حذف می‌شود). البته به یاد داشته باشید که هرگز نمی‌توان مطمئن بود که این شرکت‌ها از پول‌های شما به درستی استفاده می‌کنند و به نظر می‌رسد که ۹۹ درصد اینگونه شرکت‌ها قلابی و اسکم هستند؛ حتی شرکت‌هایی مانند HashFlare(این شرکت اقدام به کرایه‌ی قدرت هش به صورت مدت‌دار می‌کند) که به عنوان موارد معتبر شناخته می‌شوند نیز سود‌آور محسوب نمی‌شوند، زیرا شما مجبور به پرداخت هزینه‌های زیادی به شرکت هستید و میزان سود دریافتی نیز بسیار متغیر و نامشخص است. به علت وجود این مشکلات و دلایل ذکر شده، ماینینگ ابری یکی از روش‌هایی است که از محبوبیت زیادی برخوردار نیست.

از سوی دیگر ساخت مزارع مانینگ صنعتی که بتوانند سود مشخصی را به کاربران ارائه کنند نیز به شکل غیر طبیعی گران و پر هزینه است. شاید اصلی‌ترین دلیل این امر این باشد که اینگونه مزارع معمولا مراکز داده‌ی عظیمی هستند که برای ساخت آن‌ها نیاز است تا علاوه‌ بر ده‌ها یا صد‌ها پردازنده که در فضای کم و در نزدیکی یکدیگر فعالیت‌ می‌کنند و گاها به ده‌ها مگاوات برق نیاز دارند، فن‌های بزرگ، بلاک‌های آب یا هیت‌سینک به عنوان تهویه و خنک کننده و دیگر تجهیزات مورد نیاز باشد. درضمن احتیاجات گفته شده بدون محاسبه‌ی هزینه‌ی نگهداری، دست‌مزد پرسنل، ارتقاء و خرید سخت‌افزار‌های جدید‌تر به شکل مداوم است که به دلیل کاهش طول عمر سخت‌افزار‌های در حال استفاده، افزایش سختی شبکه و افزایش رقابت، مورد نیاز است.

پیدایش شرکت‌هایی همچون Genesis Mining که هر روز تماما به استخراج و ماینینگ بیت‌کوین مشغول هستند، معمولا در کشور‌هایی همچون چین و ونزوئلا رخ می‌دهد، زیرا در این کشور‌ها هزینه‌های مصرف انرژی بسیار پایین یا عملا رایگان است و این کار به شکل قابل توجهی هزینه‌های این شرکت‌ها را کاهش می‌دهد.

Genesis mining گزارش داده است که در سال ۲۰۱۶ برای استخراج هر بیت‌کوین ۲۰۰ دلار هزینه صرف کرده است، درحالی که بیت‌کوین در آن زمان تنها ۶۹۰ دلار قیمت داشت.

از سوی دیگر، این کمپانی برای قرارداد ماینینگ بیت‌کوین با قدرت ۲۵۰۰ گیگاهش بر ثانیه، چیزی در حدود ۳۵۰ دلار به علاوه‌ی هزینه‌ی کمی بابت انرژی دریافت می‌کند؛ این امر باعث می‌شود که استخراج بیت‌کوین تنها برای ماینتر‌های خورده پا سود‌آور باشد.(گیگاهش برثانیه نرخ هش یا قدرت هش هر ماینر محسوب می‌شود و هرچه بالاتر باشد میزان استخراج رمزارز و در نتیجه سود شما بیشتر خواهد بود).

بسیاری از این شرکت‌های ماینینگ به ارزهای ثانویه‌ای همچون اتریوم، دش، لایت‌کوین، مونرو و زی‌کش روی آورده‌اند. نسبت به کشور‌هایی که این شرکت‌ها در آن واقع شده‌اند می‌توانند در برابر محدودیت‌های دولتی و قانونگذاری آسیب‌پذیر باشند.

چطور هزینه‌های ماینینگ را محاسبه کنیم؟

اگر تا اینجای کار باز هم به ماینینگ علاقه دارید، راحت‌ترین فرمول محاسبه‌ی هزینه‌ها می‌تواند به شکل زیر باشد:

  • ریگ ماینینگ(دستگاه استخراج): شما می‌توانید گزینه‌های ارزان‌تری را به عنوان ریگ ماینینگ خود انتخاب کنید که می‌تواند رایانه‌ی شخصی شما و هر تعداد پردازنده‌ی گرافیکی که می‌توانید تهیه کنید، باشد. انتخاب‌های گران‌تر اما قدرت‌مند‌تر پیش‌روی شما دستگاه‌های اسیک(ASIC) هستند که به صورت پیش‌فرض به یک درگاه USB یا یک درگاه شبکه‌(Ethernet) مجهز هستند. این دستگاه‌ها معمولا در خاک ایالات متحده تولید می‌شوند در نتیجه برای کسانی که در کشور‌های دورتر زندگی می‌کنند قطعا هزینه‌ی تهیه آن‌ها بیشتر خواهد بود. در حال حاضر دستگاه‌های FPGA و اسیک‌های با کیفیت و مناسب چیزی بین ۴۸۹ تا ۳۰۰۰ دلار قیمت دارند.
  • انرژی: دستگاه‌های ASIC می‌توانند قدرت محاسباتی بسیار بیشتری را نسبت به سخت‌افزار‌های رایج رایانه‌ای در اختیار کاربران قرار دهند زیرا این دستگاه‌های به شکل تخصصی برای اینگونه فعالیت‌ها بهینه‌سازی شده‌اند، اما باید در نظر داشته باشید که این قدرت محاسباتی بالا به صد‌ها هزار مگاوات انرژی نیاز دارد. البته بیشتر ماینر‌ها مقداری هزینه‌ی اضافی نیز برای بحث خنک‌سازی این دستگاه‌ها در نظر می‌گیرند. برای فهمیدن میزان انرژی مصرفی یک دستگاه و محاسبه‌ی مصرف آن می‌توانید به وب‌سایت تولید‌کننده یا دفترچه‌ی راهنمای این محصولات رجوع کنید سپس با نکاهی به آخرین قبض پرداختی، میزان هزینه‌های آن را محاسبه کنید.
  • موارد متفرقه و هزینه‌های اضافی: هزینه‌های اضافی را می‌توان مواردی همچون لوازم جانبی، کابل‌ها و قطعات اضافی همچون رایزر در نظر گرفت. سپس باید هزینه‌های دیگری همچون هزینه‌های مربوط به انجام تراکنش‌ها و عضویت در یک استخر ماینینگ را در نظر بگیرید که معمولا برای استخر‌های معروف و موجود چیزی بین ۱ تا ۳ درصد در نظر گرفته می‌شود.

برخی وب‌سایت‌ها ماشین‌ حساب‌های از پیش برنامه‌ریزی شده‌ای را در اختیار کاربران قرار می‌دهند که به کمک آن‌ها می‌توانید هزینه‌های خود را محاسبه کنید. شما به سادگی پارامتر‌های خواسته شده‌ای مانند هزینه‌ی تجهیزات، قدرت هش(hashrate)، میزان برق مصرفی و قیمت لحظه‌ای رمزارز مورد نظر خود را وارد می‌کنید و این وب‌سایت‌ها به شما اعلام می‌کنند که با این وضعیت چه مقدار زمان لازم است تا شما بتوانید به همان اندازه‌ای که سرمایه‌گذاری کرده‌اید، سود بدست آورید. در ادامه‌ی مطلب برخی از این ماشین‌ حساب‌های آنلاین را معرفی کرده‌ایم.

ماشین‌ حساب‌های چند منظوره:

Dustcoin

CoinWarz

ماشین‌ حساب‌های مخصوص رمزارز بیت‌کوین:

Tradeblock

Bitcoinx

آینده‌ی صنعت ماینینگ

اگر بخواهیم صادقه بگوییم، تنها تعداد انگشت شماری از متخصصین معتبر در مورد آینده‌ی این صنعت خوش‌بین هستند. هزینه‌های مربوط به انرژی به دلیل نوسانات رمزارزها رو به افزایش است؛ رقابت در این صنعت رو به افزایش است و شما هم برای رقابت و ماندن در این کسب و کار نیاز دارید که به صورت مداوم سخت‌افزار‌های جدید و تجهیزات پیچیده‌تری را تهیه کنید.

شرکت مشاوره‌ی Daily FinTech پیش‌بینی می‌کند که آینده‌ی صنعت ماینینگ به کشور‌هایی همچون چین، بوسنی یا ایسلند تعلق خواهد داشت که در آن‌ها هزینه‌های مرتبط با انرژی کم و ارزان قیمت است. همچنین باید به یاد داشته باشید که ماینینگ‌ بیت‌کوین می‌تواند یک موضوع مورد بحث در حوزه‌ی قانون‌گذاری و مالیات نیز باشد.

شرکت‌های چینی(که می‌توانند لزوما در چین واقع نشده‌ باشند) این صنعت را تحت سلطه‌ی خود خواهند گرفت و فعالیت‌های مرتبط با POW یا Proof of Work، عمدتا تسلیم POS یا همان Proof Of Skate خواهند شد. در سال ۲۰۱۷ بیت‌کوین پیشنهاد شبکه‌ی رعد و برق(Lightning Network) را ارائه کرد که بر روی لایه‌ی دوم پروتکل پرداخت و در سطح یک بلاک‌چین کار می‌کرد. نتیجه‌ی قبول این این پیشنهاد نصف شدن کار ماینر‌ها خواهد بود در حالی که ماینینگ بدون تغییر باقی خواهد ماند.

در همین حال، تنها شرکت‌های ماینینگ تجازی در ابعاد وسیع هستند که در این کسب و کار بدون مشکل باقی می‌مانند، زیرا آن‌ها می‌توانند در مناطق دور افتاده‌ای که هزینه‌ی مصرف برق کم است به فعالیت خود ادامه دهند.

با توجه به گفته‌های جرمی آلیر(Jeremy Allaire) مدیرعامل Circle که یک استارت‌آپ جسورانه‌ی مرتبط با ارزهای دیجیتال است:

ما امروز به مقیاس سازمانی رسیده‌ایم؛ ما شاهد خواهیم بود که سرمایه‌گذاری‌ها در این صنعت به میلیارد‌ها دلار خواهد رسید. خواهیم دید که ریاست و مدیریت استخر‌های ماینینگ به جای افراد عادی به دست شرکت‌های بزرگ خواهد افتاد.

Jeremy Allaire

راه‌های تخصصی کردن صنعت ماینینگ

یک داستان قدیمی وجود دارد که طی آن گفته می‌شود زمانی که همه برای ثرونتمند شدند به دنبال کشف طلا در زمین‌های آمریکا بودند، شخصی با فروش بیل توانست ثروتمند شود. این داستان می‌تواند در مورد ماینینگ نیز صحت داشته باشد. همانطور که مشاهده می‌کنید، اصلی‌ترین مشکل پیش‌روی ماینر‌ها پایین‌ بودند یا صفر شدن میزان سوددهی است. صنعت مانینگ برای اینکه بتواند ماینر‌های متوسط را به سوی خود جلب کند باید سود‌آور‌تر شود.

در نهایت تکنولوژی بلاک‌چین برای ارائه‌ی خدماتی که وجود ندارند همچون شفافیت، تمرکز زدایی و مقیاس‌پذیری را ارائه می‌کند. سه شرکت OddoCash، Terraminer و Miner One شرکت‌هایی هستند که با کاهش هزینه‌های مربوط به انرژی و سخت‌افزار، سیستم را  قابل دسترس‌تر و شفاف‌تر کنند تا در نتیجه بتوانند یک درآمد ثابت به کاربران ارائه کرده و فرایند ماینینگ را سود‌آور‌تر کنند. با انجام این فرایند، کاربران با خطرات و ریسک کم‌تری مواجه شده و می‌توانند میزان سود‌دهی سرمایه‌ی خود را محاسبه و پیش‌بینی کنند.

OddoCash

OddoCash به شما اجازه می‌دهد تا بجای پرداخت هزینه‌‌ی تجهیزات و انرژی، در پلت‌فرم ماینینگ اتریوم آن‌ها شریک شوید و به صورت روزانه تا هفتگی درآمدی به شکل اتریوم داشته باشید. این درآمد براساس شرایط زیر محاسبه می‌شود:

  • مقدار سرمایه‌ی گذاری اولیه کاربران(حداقل ۰/۰۱ اتریوم )
  • تعداد کاربران دعوت شده به وسیله‌ی شما
  • میزان فعالیت این کاربران دعوت شده
  • تعداد نمایندگان اعضای دعوت شده

OddoCash حتی توکن ERC20 ODC خودش را دارد(که قرارداد هوشمند آن توسط ABDK Consulting تایید شده است)

OddoCash منبع باز است بنابر این دارای شفافیت کامل است و کاربران می‌توانند به فعالیت‌های این کمپانی اعتماد کنند. کاربران نیازی ندارند که وقت خود برای یاد گرفتن نکات ریز و درشت ماینینگ تلف کنند و یا ماه‌ها برای دریافت اولین درآمد خود صبر کنند. ارزش اتریوم ممکن است کاهش یابد، اما کاربران به راحتی می‌توانند یک بازگشت قطعی را پیش‌بینی‌ کنند، چراکه پلت‌فرم OddoCash روزانه هزاران اتریوم استخراج می‌کند.

Terraminer

این مزارع ماینینگ تجاری سعی می‌کنند با تمرکز بر روی کم‌ترین حاشیه، بتوانند سود خود را افزایش دهند. این مراکز محاسباتی تجاری برای ماینر‌های حرفه‌ای و ماینر‌های متوسط غیر قابل دسترس هستند. Terraminer با فروش و ارائه‌ی مزارع ماینینگ سیار که به وسایل ارتباطی لازم، سیستم هشدار، سیستم ایمنی حریق و سیستم خنک کننده‌ی پیشرفته مجهز هستند، می‌تواند فرایند ماینینگ کم‌ هزینه‌ را برای ماینر‌های متوسط فراهم کند.

تنها چیزی که برای دسترسی به این موارد لازم دارید این است که در این شرکت ۱۰۰ دلار یا بیشتر سرمایه‌گذاری کنید. هیچ محدودیتی در میزان سرمایه‌گذاری وجود ندارد و به گفته‌ی کاربران هرچقد پول بیشتری سرمایه‌گذاری کنید، قدرت ماینینگ بیشتری خریده‌اید. درآمد حاصل از مانینگ به صورت مساوی بین دارندگان توکن و بنیانگذاران تقسیم می‌شود. ماینر‌های به صورت روزانه درآمد خود را کسب می‌کنند و Terraminer نیز از توکن خود با نام TRM2 برای این کار استفاده می‌کند.

Miner One

MinerOne از تکنولوژی بلاک‌چین برای گرد ‌هم آوردن یک استخر از مجرب‌ترین ماینر‌ها استفاده می‌کند تا با کم‌ترین هزینه بهترین تکنولوژی‌های موجود را برای رسیدن به بهترین درآمد بدست آورد.

ماینر‌های حرفه‌ای در MinerOne همانند کاری که در استخر‌های ماینینگ انجام می‌شود، با یکدیگر همکاری می‌کنند و منابع و درآمد خود را به اشتراک می‌گذارند. با این حال، به دلیل اینکه Minerone تجهیزات خود را با کم‌ترین هزینه تهیه کرده و به انرژی ارزان نیز دسترسی دارد، کاربران نیازی به پرداخت هزینه‌های بالای انرژی و تجهیزات ماینینگ متمرکز ندارند؛ به این ترتیب کاربران این شرکت می‌توانند درآمد و بازگشت سرمایه‌ی بهتری را شاهد باشند.

MinerOne از توکن MIO استفاده می‌کند که نشان‌ دهنده‌ی عضویت در انجمن Miner One و یک سهم از خروجی است.

نتیجه‌گیری

افزایش رقابت و درآمد نامشخص عملا باعث می‌شود که ماینینگ تنها برای مراکز عظیم استخراج که مجهز به سخت‌افزار‌هایی با کارایی بالا هستند و در مناطقی با انرژی ارزان حضور دارند، به صرفه باشد و به آن‌ها کمک کند تا به اهداف مشخص شده خود دست یابند.

These rigs tend to be service retail miners. برای ماینر‌های متوسط، فرایند ماینینگ به صنعتی تبدیل شده که درآمد ناچیز و ناکافی را فراهم می‌آورد. پلت‌فرم‌های بلاک‌چین می‌توانند یا با شریک کردن ماینر‌ها در کمپانی و پرداخت میزان مشخصی درآمد و یا به وسیله‌ی ارائه‌ی سخت‌افزار و انرژی ارزان‌تر و کارشناسانی برای کمک به ماینر‌ها، آن‌ها را به سود برسانند.

نظر شما در رابطه با آینده‌ی صنعت ماینینگ چیست؟ آیا ماینینگ و استخراج رمزارزها به دست شرکت‌های بزرگ خواهد افتاد و ماینر‌های خوده پا از این کسب و کار حذف خواهند شد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

منبع
Hackernoon

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی

یک نظر

  1. به نظر من این مقاله یک طرفه است برای صنعت ماینیگ و واقعا الانم سود زیادی داره

دکمه بازگشت به بالا