اخبار بیت‌کوین - Bitcoinاخبار و مقالات

بیت‌کوین بیشترین کاهش ارزش را در برابر دلار داشته است

بررسی پروژه‌ی Basis و نحوه‌ی کار آن نسبت به روند کاهش ارزش ارزها

نکات برگزیده مطلب
  • رکود اقتصادی اخیر تنها در بازار رمزارزها رخ نداده است و ارز کشور‌هایی همچون ونزوئلا و آرژانتین نیز در برابر دلار ایالات متحده ارزش خود را از دست داده‌اند. در این مقاله به بررسی این کاهش ارزش‌ها و پروژه‌ی Basis به عنوان یکی از مدعیان رفع اینگونه مشکلات خواهیم پرداخت.

امسال برای تمامی ارزهای جهان به غیر از دلار آمریکا، سال سختی بوده است. ارزهای همچون یورو و فرانک سوئیس در برابر دلار ارزش خود را از دست داده‌اند و این موضوع برای ارزهایی همچون پسو(ارز فیات آرژانتین) بدتر است. با در نظر گرفتن این موضوع آیا می‌دانید چه ارزی از این موضوع بیشتر رنج می‌برد؟ بیت‌کوین. البته در صورتی که ارز فیات کشور ونزوئلا یعنی بولیوار را که به عنوان کم‌ ارزش‌ترین پول چاپ شده در یک کشور در نظر نگیریم. گزارشات نشان می‌دهد که این کشور در پایان سال مالی جاری با چیزی در حدود ۳۲۰۰ درصد تورم روبرو خواهد شد.

لیست زیر میزان کاهش ارزش ارزهای مختلف در برابر دلار ایالات متحده را طی یک سال گذشته نشان می‌دهد.

بازار رمزارزها برای کسانی که به این صنعت اعتماد داشتند و سعی می‌کردند تا به این وسیله هرچه سریع‌تر پولدار شوند، بسیار ناامید کننده ظاهر شده است. رمزارزها و دارایی‌های دیجیتال در کشور‌هایی همچون آرژانتین و ونزوئلا بیشتر حکم مکانی برای ذخیره‌ی دارایی و امن نگه‌ داشتن آن از این تورم‌های سرسام‌آور و کاهش ارزش بوده است. از لحاظ تئوری مردم این کشور‌ها سعی می‌کنند با تبدیل دارایی‌های خود به دارایی‌های دیجیتال، علاوه بر حفظ ارزش، این دارایی‌ها را از دسترس مقامات دولتی نیز خارج کرده و مصادره و توقیف شدن‌ آن‌ها را عملا سخت و دشوار کنند.

با این حال، ارزهای مجازی نیز همانند ارزهای فیات در حال سقوط و کاهش قیمت هستند. مارک کارنی(Mark Carney) مدیر بانک انگلستان در زمان نام بردن از رمزارزها به عنوان نوعی ارز، از کلمه‌ی دارایی رمزنگاری استفاده کرده است چونکه به نظر او این نوسانات ارزشی باعث می‌شود که این دارایی‌ها قیمت و ارزش بسیار پایینی داشته باشند.

جان تیلور(John Taylor) اقتصاددان دانشگاه استندفورد معتقد است که توکن‌ها در کشور‌هایی که سیاستمداران اقتصاد آن را نابود کرده‌اند، پتانسیل عملی بیشتری دارند. این مقام سابق در وزارت خزانه‌داری ایالات متحده نیز به عنوان مشاور در پروژه‌ی Basis که توسط یکی از فارق‌التحصیلان رشته‌ی علوم کامپیوتری از دانشگاه پرینستون پایه‌گذاری شده است، شرکت دارد.

تیلور بیشتر بخاطر Taylor Rule شناخته می‌شود، مجموعه قوانینی که سیاست‌گذاران به عنوان یک راهنما برای تنظیم نرخ بهره‌ در جهت حفظ ثبات قیمت‌ها استفاده می‌کنند. او به طور منظم با بانک‌های مرکزی سراسر جهان مشورت می‌کند و در بازسازی ارزش پول عراق پس از حمله‌ی آمریکا در ۱۵ سال قبل، نقش مهمی ایفا کرده است.

تیلور فکر می‌کند که توکن‌ها نوعی ارتقاء برای بیت‌کوین محسوب می‌شوند چونکه این امر می‌تواند باعث پایداری آن شود. وی گفته است که “الگوریتم‌های بانک مرکزی” برپایه‌ی Basis با تفکراتش در سیاست مبتنی بر قوانین سازگاری دارد. کوین وارش(Kevin Warsh) مدیر سابق بانک فدرال رزور(Federal Reserve) و استنلی دراکن‌میللر(Stanley Druckenmiller) مدیر صندوق بیمه نیز از این پروژه پشتیبانی کرده‌اند.

پروژه‌ی Basis برای پایدار ماندن در برابر ارزش دلار و یا پتانسیل چند ارز در کنار یکدیگر، طراحی شده است. بجای اتصال این پروژه به ارز رسمی ایالات متحده به وسیله‌ی نگهداری دلار،‌ تا به گفته‌ی برخی به یک کوین پایدار(Stable Coin) بدل شود، ذخیره‌ی توکن‌های دیجیتال گسترش پیدا خواهد کرد و قرارداد‌ها با استفاده از یک سیستم که شباهت زیادی به فعالیت‌های بازار باز انجام شده توسط بانک‌های مرکزی دارد، صورت می‌گیرد.

این فرایند توسط سه توکن مختلف صورت می‌گیرد: توکن‌های Basis که با دلار مرتبط هستند، توکن‌های ضمانتی که توسط بلاک‌چین به فروش خواهند رسید، و توکن‌های اشتراکی. این سیستم همانطور که به نظر می‌رسد پیچیده است؛ بنابر این در اینگونه مواقع سوالاتی برای عموم پیش خواهد آمد، به عنوان مثال آیا قانون‌گذاران ایالات متحده این توکن‌ها را به عنوان نوعی اوراق بهادار در نظر خواهند گرفت؟

یکی از بلندپروازی‌های جامعه‌ی رمزنگاری این است که از تمرکز قدرت(و یک نقطه‌ی شکست) که توسط فرایند‌های متمرکز صورت می‌گیرد، دوری کند. اگر پروژه‌ی Basis برای انجام تنظیمات و اطلاحات به قیمت‌های ارائه شده در یک صرافی متکی شود، قطعا در این زمینه با شکست مواجه خواهد شد. بحران مالی ایالات متحده (دوره‌ای که طی آن وحشت تمام ایالات متحده و سپس اروپا را تسخیر کرد و در نهایت منجر به یک بحران اقتصادی و بدهی‌های سنگین کشور‌های اروپایی گردید) به ما نشان داد زمانی که بازار به سمت بلا‌استفاده بودن و رکود حرکت می‌کند به اقدامات خلاقانه نیاز دارد. آیا برای رسیدن به این خلاقیت می‌توان به یک الگوریتم تکیه کرد؟

به هرحال آزمایشاتی همچون Basis می‌توانند قابل توجه و با ارزش باشند. بیت‌کوین یک ابتکار هوشمندانه از لحاظ نرم‌افزاری و رمزنگاری محسوب می‌شود اما اصول متداول اقتصادی باعث می‌شود که چیزی به نام دارایی‌های فرار پدیدار شوند. آیا پروژه‌ای همانند Basis می‌تواند تفکر  فنی و نبوغ‌آمیز بیت‌کوین را با اصول پیچیده‌ی اقتصادی گره بزند؟ در نظر داشته باشید که در برخی مواقع توکن‌های رمزنگاری حتی می‌توانند پایدار‌تر از ارزهای فیاتی همچون پسو (ارز آرژانتین) و یا لیر (ارز ترکیه) باقی بمانند.

نظر شما در رابطه با پروژه‌ی Basis چیست؟ چگونه می‌توان از نبوغ پشت پرده‌ی بیت‌کوین و صنعت رمزارزها برای بهبود بخشیدن به مشکلات اقتصادی استفاده کرد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

منبع
QZ

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا