به نقل از پژوهشکده پولی بانکی، آخرین جزییات ارز رمزنگار ملی از سوی ابوطالب نجفی؛ مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک تشریح شد که بر این اساس ارز رمزنگاری شده ملی ایران که توسط شرکت انفورماتیک وابسته به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران طراحی و توسعه پیدا کرده دارای مشخصات زیر است:
ارز رمزنگاری شده جمهوری اسلامی ایران توسط شرکت خدمات انفورماتیک با درخواست بانک مرکزی به عنوان منتشر کننده رمزارز با تکنولوژی Hyperledger fabric platform طراحی و توسعه پیدا کرده؛ این رمزارز هیچگونه محدودیتی در زمینه تعداد تولید و انتشار ندارد و به هر میزان که بانک مرکزی تصمیم داشته باشد با پشتوانه ریال قابل صدور است. این ارز رمزنگار در شبکه زیرساخت بلاکچین خصوصی توسعه پیدا کرده و قابلیت استخراج یا ماینینگ توسط ماینرها مانند ارز رمزنگاری شده بیتکوین را ندارد. ابوطالب نجفی
از سویی دیگر کاربرد ارز رمزنگار ملی ایران در فاز اول به عنوان توکن و ابزار پرداخت برای تبادلات بین بانکی و در فاز دوم پرداختهای خُرد بین افراد جامعه است. همچنین نقش بانکهای تجاری در این رمزارز تایید تراکنشها و نگهداری از دفاتر کل به شمار میرود.
از جمله اقدامات شرکت انفورماتیک در حوزه رمزارزها باید به تلاش در طراحی و توسعه بلاکچین شبکه بانکی با هدف قرارگرفتن بانکهای کشور به عنوان Node اصلی و امکان توسعه انواع کاربردها اشاره داشت. همچنین از جمله دیگر اقدامات انفورماتیک در حوزه ارزهای رمز پایه توسعه KYC یا راهکار ثبت و تایید هویت بر بستر بلاکچین است که بر این اساس مشتری اطلاعات هویتی خود را تنها به یک بانک دیگر ارائه میدهد و اطلاعات بر روی بستر بلاکچین قرار میگیرد و در سایر بانکها نیز قابل استفاده است.
نظر شما درباره کنترل تعداد این رمزارز به وسیله بانک مرکزی و به صورت دلخواه چیست؟ نظرات خود را در بخش دیدگاهها به اشتراک بگذارید.